Kurtulmuş: Bu kişi (Alman komedyen) ağır bir insanlık suçu işlemiştir


Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Türkiye olarak bu edepsiz adamın Alman yasaları çerçevesinde bir cumhurbaşkanına hakaretten yargılanmasını tabi ki isteriz. Bunu söylerken de asla bir siyasi baskı ortaya koyuyor değiliz. Türkiye'de halkın oyuyla seçilmiş olan bir Cumhurbaşkanı'na yapılan hakareti millet olarak kabul etmediğimizi, ülke olarak kabul etmediğimizi, ülkeyi yönetene hükümet olarak kabul etmediğimizi açıkça ifade etmek istiyoruz. Evet bu kişi ağır bir insanlık suçu işlemiştir. Gerçekten edepsizliğin bütün sınırlarını aşmıştır. Buna Almanların da gerekli hassasiyetle eğileceklerini ümit ediyoruz." dedi.

Kurtulmuş, Şanlıurfa'da yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından, açıklama yaptı, daha sonra da basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Merkez Bankası'nın yeni başkanının Murat Çetinkaya olarak belirlendiğini açıklayan Kurtulmuş, "Merkez Bankası Başkanlığı'na Sayın Murat Çetinkaya Bakanlar Kurulu'nda açılan imza ile atanmıştır, kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz. İnşallah Merkez Bankası'nın Türkiye'nin 2023 hedefleriyle uyumlu bir şekilde Türkiye'de ekonomiyi bütün yönleriyle ele alarak kendi sorumluluklarını yerine getireceğini ve bu anlamda başarılı bir dönem geçireceğini ümit ediyoruz. Kendisine yeni dönemde başarılar diliyoruz." dedi

"İHMAL, KUSUR VARSA MUTLAKA ORTAYA ÇIKARILACAKTIR"

Özgecan Aslan'ın katil zanlısının cezaevinde öldürülüp öldürülmediğinin sorulması üzerine Kurtulmuş, şunları söyledi: "Konu Sayın Adalet Bakanımız tarafından Bakanlar Kurulu'nda paylaşıldı. Özgecan'ın katili olan kişi cezaevinde silahla vurularak, önce ağır yaralandı sonra öldüğü bilgisi bize ulaştı. Babasının da hayati tehlikesinin olmadığı ama yarasının ağır olduğu bilgisi var. Cezaevinde birisinin öldürülmüş olması asla kabul edilemez. Burada kimin ne şekilde nasıl ihmali, kusuru, hatası varsa bu mutlaka ortaya çıkarılacaktır. Bu çerçevede hem Adana Cumhuriyet Başsavcımız olaya el koymuştur hemde Adalet Bakanlığımız derhal bir müfettiş görevlendirmesi yaparak konunun bütün detaylarıyla soruşturulması ve silah nasıl sokuldu, olay nasıl gerçekleşti, detaylar nedir, kimin ihmali vardır, kimin hatası vardır, bunlar ortaya çıkarılacaktır. Bunu kamuoyuyla paylaşmak isterim."

"BU KİŞİ AĞIR BİR İNSANLIK SUÇU İŞLEMİŞTİR"

Alman ZDF Televizyonu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren bir şiirin okunması nedeniyle komedyenin Alman kanunlarına göre yargılanması için Türkiye tarafından bir nota verildiği bilgisinin olduğunun hatırlatılarak, bilgi istenmesi üzerine de Kurtulmuş, basın mensuplarına şunları ifade etti: "Basın özgürlüğü, fikir özgürlüğü eyvallah. Herkes istediği fikri söylesin. En aykırı fikri söylesin. Bundan hiçbir şekilde gocunmayız. Ama hiç kimsenin hele bu ülkenin halkın oyuyla seçilmiş olan Cumhurbaşkanı'na oturduğu yerden, televizyon kanalından, ağza alınmayacak, hiçbir lügatın hiçbir vicdanın kabul etmeyeceği şekilde hakaretler etmesi, hakaretler saydırması kabul edilemez. Bu hiçbir şekilde basın özgürlüğü diyerek tevil edilemez, tefsir edilemez. Dolayısıyla bu açık bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na ağır bir hakarettir. Türkiye'deki cumhurun başı olmak hasebiyle 78 milyon vatandaşımıza yani bizim hepimizi ağır bir hakaret anlamına gelir. Bunu kabul etmemiz, uygun görmemiz, hoş görmemiz mümkün değildir. Dolayısıyla Türkiye olarak bu edepsiz adamın Alman yasaları çerçevesinde bir cumhurbaşkanına hakaretten yargılanmasını tabi ki isteriz. Bunu söylerken de asla bir siyasi baskı ortaya koyuyor değiliz. Türkiye'de halkın oyuyla seçilmiş olan bir Cumhurbaşkanı'na yapılan hakareti millet olarak kabul etmediğimizi, ülke olarak kabul etmediğimizi, ülkeyi yönetene hükümet olarak kabul etmediğimizi açıkça ifade etmek istiyoruz. Evet bu kişi ağır bir insanlık suçu işlemiştir. Gerçekten edepsizliğin bütün sınırlarını aşmıştır. Buna Almanların da gerekli hassasiyetle eğileceklerini ümit ediyoruz."aslan-alman-zdf-televizyonu-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogana-hakaret-2049393.htm' style='visibility:hidden; display:none;'>Cihan CİHAN
<< Önceki Haber Kurtulmuş: Bu kişi (Alman komedyen) ağır bir insanlık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER