Kushımoto sokağı yenileniyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kushimoto Sokağı Kültür Yolu ve Sağlıklaştırma Projesi ile Kushimoto sokağını yenileniyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada Mersin'in kardeş kenti Koshimoto'nun adının verildiği sokakta, Türk-Japon dostluğunun, sağlıklı bir çevre oluşumuna katkı sağlaması amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Kushimoto Sokağı Kültür Yolu ve Sağlıklaştırma Projesi kapsamında çalışmalar yapılırken bölge halkı ve esnaf ile toplantılar düzenlenerek, mahalle sakinlerinin görüşleri alındı.

345 metrelik bir aksa sahip olan Kushimoto sokağında, öncelikle çevre sakinleri tarafından kullanılmayan ve pasif durumda olan mevcut rekreasyon alanı, yeni düzenlemelerle aktif ve vatandaşların kullanımına uygun hale getirildi. Çalışmalar çerçevesinde İnönü Parkı'nın hemen yanında bulunan mevcut taksi durağı, Japon mimari üslubuna göre yeniden tasarlanarak, yapımına başlandı. Kaldırılan havai elektrik hatları, yeraltına alınarak sokaktaki güvenlik sağlandı. Kushimoto sokağındaki kirli ve paslı tüm yüzeyler, duvarlar temizlenerek boyandı ve Japon resim sanatının örnekleriyle süslendi. Çöp toplama alanları daha işlevsel ve sağlıklı hale getirilerek, kaldırım işgalleri engellendi. İnönü Parkı ve Kushimoto sokağının bordür ve kaldırım zemin kaplamaları yenilendi.

Sokağın 2 girişine de giriş kapıları yapılarak, görsel bir zenginlik elde edildi. Ayrıca caddenin aydınlatma düzeni yeni tasarımlarla Japon mimarisine uygun olarak değiştirildi. Sokağa asılan Türk, Japon bayrakları ve ağaçların üzerine yerleştirilen ışık fenerleriyle uygulama zenginleştirildi. Sağlıklı bir çevre oluşumuna katkıda bulunmak için uygulamada doğal ahşap ve doğal taşlar kullanıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Kushımoto sokağı yenileniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER