EGO'da usta ve usta yardımcısı 100'lerce kişi sürüldü; denetim ortadan kalktı


CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde EGO'da Melih Gökçek'in kaprisleri ve siyasi hamaseti doğrultusunda usta, usta yardımcısı kadrosunda çalışan 100'lerce kişinin görüşleri kendisine uymadığı gerekçesiyle başka ilçelere sürüldüğünü söyledi. "Yetenekli ustalar ve usta yardımcıları Ankara'nın pekçok ilçesine sürülmüş durumdadır." diyen Gök, "Dolayısıyla böylesine yapılmış usulsüz nakillerle de EGO otobüslerinin denetimi ve bunun yapılmasının imkanı ortadan kaldırılmıştır." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Levent Gök, "Ankara Büyükşehir Belediyesinin şuandaki yönetiminin siyasi görüşü doğrultusunda oluşturulan yandaş şirketler tarafından yine temin edilmiş vasıfsız ve eğitimden geçmeyen şoförlerle Ankara halkına ne yazık ki ulaşımda sorunlar yaratmaya devam etmişlerdir." dedi.

Ankara Dikimevi'nde dün otobüs durağında bekleyenlere belediye otobüsünün çarpması sonucu 12 kişinin hayatını kaybettiği, 13 kişinin de yaralandığı kazanın ilk olmadığını dile getiren Gök, geçen yıl aynı tür kazanın Keçiören ve Sincan ilçesinde olduğunu hatırlattı.

Böylesine önemli bir konuyu geçtiğimiz yıllarda gündeme getirdiklerini dile getiren Gök, konuya ilişkin sordukları sorulara cevap alamadıklarını ifade etti. Gök, şöyle devam etti: "Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO'da Melih Gökçek'in kaprisleri ve siyasi hamaseti doğrultusunda EGO'da uzmanlaşmış usta, usta yardımcısı kadrosunda çalışan 100'lerce kişiyi görüşleri kendisine uymadığı gerekçesiyle başka ilçelere ve kendi işlerini yapmasına olanak tanımayacak yerlere sürülmesi nedeniyle EGO'daki ulaşım hizmetlerinin servis hizmetleri de neredeyse durma noktasına gelmiştir. Yetenekli ustalar ve usta yardımcıları Ankara'nın pek çok ilçesine sürülmüş durumdadır. Dolayısıyla böylesine yapılmış usulsüz nakillerle de EGO otobüslerinin denetimi ve bunun yapılmasının imkanı ortadan kaldırılmıştır. Başka alanlarda ustaların ve usta yardımcılarının EGO otobüslerinin servislerini yapmaları gerekirken; başka ilçelere niçin nakil edildikleri sorusuna da hala cevap vermiş değildirler. Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO'da çalışan personelin hizmet içi eğitimden niçin geçirilmediği sorularına hala bugün yanıt vermiş değillerdir. Bu soruları Melih Gökçek'e soruyoruz."

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in kaza sonrası saatlerce ortaya çıkmamasının sebebinin kendilerinin sorduğu sorulara veremediği cevaplar olup olmadığını soran Gök, Gökçek'in neden sorulara cevap vermediğini sordu.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin denetimine ilişkin 2013 yılı Sayıştay Denetim Raporunu hatırlatan Gök, EGO'nun bu raporda incelendiğini söyledi. Raporda, "Yüklenici tarafından yapılan SGK bildirimleri üzerinde yapılan incelemede, meskur iş çevresinde şoför olarak Ankara Büyükşehir Belediyesinde görev yapmayan kişilerin işyeri, Ankara Büyükşehir Belediyesi gösterilerek sigortalandığı tespit edilmiştir." dendiğini dile getiren Gök, vahim bir tablonun olduğunu ifade etti.

Şoför alım ihalesinde bildirilen isimlerin çoğunun şoför olmadığına dikkat çeken Gök, Melih Gökçek'e böyle kaç kişinin belediyede görev yaptığını sordu. Bu isimlere Ankara halkının can ve mal güvenliği EGO'nun otobüsleri nasıl emanet edildiğini soran Gök, bu sorunun cevabını mutlaka beklediklerini kaydetti.

12 kişinin hayatını kaybettiği kazanın sorumlusunun Gökçek olduğunu vurgulayan Gök, siyasi ve hukuki faturanın da onun üzerinde olduğuna dikkat çekti. Kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Gök, yaralılara da acil şifalar diledi. Böyle bir yerde, böyle feci sonuçlar doğuracak bir kazanın olmasının ancak Büyükşehir Belediye Başkanı yönetimindeki bir belediye anlayışının sonucu olabileceğini belirten Gök, dünyanın en geri ülkelerinde dahi yaşanması mümkün olmayan bir kaza olduğunu söyledi. CİHAN
<< Önceki Haber EGO'da usta ve usta yardımcısı 100'lerce kişi sürüldü;... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER