Kütahya'da sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam programı

Kütahya'da sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam programı

Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı kapsamında Kütahya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ortaokul öğrencilerine bisiklet dağıtımı yapıldı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 5, 6 ve 7. sınıflarda seçmeli spor ve fiziki etkinlik dersini açan ve 'bisiklet modülü' dersini uygulayan Hüsnü Kişioğlu Ortaokulu'nda bisiklet dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Törene Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Halk Sağlığı Müdür vekili Ahmet Emrah Çamköy, bazı daire müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Vali Şerif Yılmaz, okullara 10'ar adet bisiklet verileceğini, bir ay içerisinde 250 adet bisikletin dağıtımının yapılacağını kaydetti.Yılmaz, "Bisiklet kullanımı ile beraber çocuklarımızın fiziksel aktivitelerinin artması gerekiyor. Yaz okullarını tüm salonları kullanmak suretiyle gerçekleşirdik. Sağlıklı beslenme ve yaşamla ilgili belki bizim ilimizde çok dikkat edilmiyor ama bisiklet hem ulaşım hem de sağlıklı yaşam için ihtiyaç duyduğumuz bir binek." dedi.

Türkiye'de ilk olarak Kütahya'da uygulanan 'Fırçalar Çantada Dişler Yolunda' projesine de değinen Vali Yılmaz, flor vernik uygulaması sayesinde diş çürüklerinde yüzde 7 azalma kaydedildiğini ifade etti.

Konuşmalarından ardından Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ve Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen bisikletlerin dağıtımını gerçekleştirdi.

CİHAN
<< Önceki Haber Kütahya'da sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER