Kuzey Kore ile ilişkilerin gerilmesi Güney Kore'deki öğrencilere yarayacak


Güney Kore'nin kapattığı Keasong Endüstri Bölgesi'ndeki fabrikalarda üretimin durmasından sonra ülkede okul kıyafeti bulma sıkıntısı yaşanıyor. Yetkililer, Güney Kore'de okul kıyafeti bulamayan öğrenciler için bir süreliğine serbest kıyafetle okula gidilmesini tartışıyor.

Kuzey Kore'nin son nükleer denemelerine tepki olarak, Kuzey Kore'deki fabrikalarını kapatan Güney Kore, üretimde eksiklik yaşıyor. Kapatılan Keasong Endüstri Bölgesi'ndeki fabrika sahipleri ise üretim durduktan sonra fabrikada bulunan ürünleri alamadıklarını dile getirdi. Üretimdeki bu eksiklik halihazırda bazı sektörlerde kendini gösterdi. Güney Kore'de fabrikalar yeni eğitim yılının başlamasıyla, ellerinde yeterince okul üniforması olmadığını vurguladı.

Öte yandan fabrika sahipleri, 675 tane okulda yaşanılan kıyafet sorununu Nisan ayının başına kadar halledebileceklerini belirtti. Bu, Güney Kore'deki okul üniformalarının yüzde 16'sına tekabül ediyor. Yetkililer ise öğrencilerin, okula bir ay boyunca serbest kıyafetle gidebilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. CİHAN
<< Önceki Haber Kuzey Kore ile ilişkilerin gerilmesi Güney Kore'deki öğrencilere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER