Laleli esnafı, Rusya ile krizin bitmesini istiyor


Rusya'ya bavul ticaretinin merkezi olan Laleli'de esnaf, uçak düşürme krizi ile işlerin durma noktasına geldiğini belirtiyor. Hiç siftah yapamadan evlerine gittikleri günler olduğunu kaydeden Laleli esnafı, Rusya ile krizin bitmesini istiyor.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan esnaf, krizin devam etmesi durumunda iş yerlerini kapacaklarını ifade ediyor. Kepenk kapatma noktasına gelen esnaf, Ocak'ta durumun daha da kötüye gideceğini belirtiyor.

Konfeksiyoncu Ahmet Sarıoğlu, "Yani millet siftah etmiyor. Burada durumlarımız iyiye gitmiyor. Biz Rusya ve Ukrayna üzerine çalışıyoruz. Ruslar ve Ukraynalılar gelmezse burası biter. Böyle giderse Ocak ayından sonra birçok yer kapanır. Bir senede 600 yer boşaldı. Yılbaşından sonra en az bin dükkan burada boşalacak." diyor.

Laleli'de 15 senelik esnaf olan Abdülkadir Ok ise, "15-16 senedir buradayız ilk defa böyle bir şey görüyoruz. Piyasa bomboş. Geliyoruz siftah yapmadan gidiyoruz. Şu anda işler hiç yok. Geldiğimiz gibi gidiyoruz. Akşama kadar burada oturuyoruz. Siftah yapmadan gidiyoruz." şeklinde konuşuyor.

Krizin devam etmesi halinde memleketine döneceğini aktaran konfeksiyoncu Necati Kengil de, "Laleli esnafı inşallah iş olur diyor ama iş yok. Herkes Putin'in ağzından çıkacak cevabı bekliyor. Cumhurbaşkanı özür dilemiyor. Ama işler çok kötü. Uçakla mal gönderiyoruz. Uçakları kapatınca bir günlük mallar da bitecek. Şu anda zaten gümrükler de kapalı. Şimdi getirdiğimiz mallar günlük. Eğer böyle devam ederse eşyalarımızı toplayıp memlekete gideriz." ifadelerini kullanıyor.

Ayakkabıcı Fahrettin Yılmaz ise, "Biz krediyle mal alıyoruz. Müşteri gelmiyor. İşler çok kötü." diyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Laleli esnafı, Rusya ile krizin bitmesini istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER