Lavrov, Kerry'ye: İlişkilerimizin gerilmesi ABD'nin suçu


Rusya Dışişleri Başkanı Sergey Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı Jonh Kerry ile telefonda iki ülke ilişkilerini ve Suriye'yi görüştü. Telefon görüşmede Lavrov, iki ülke arasındaki gerginliklerden dolayı ABD'yi sorumlu tuttu.

Son günlerde bazı Amerikalı yetkililerin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i yolsuzlukla suçlamalarına Kremlin sert tepki gösterdi. İlk önce BBC'de bir programa katılan Amerikan Hazine Bakanlığı'nın Terörizm ve Finansal İstihbarattan Sorumlu Müsteşar Vekili Adam Szubin, Putin'i yolsuzlukla suçlamıştı. Son olarak ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Rus hükümetinin yolsuzluğu hakkında ABD'nin düşüncelerinin çok iyi bilindiğini ve Rus hükümetinin her aşamasında yolsuzluk olduğu yönündeki kaygılarının sürdüğünü söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Lavrov – Kerry görüşmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, Lavrov'un Rusya yönetimine yönelik son günlerde bazı ABD'li yetkililerin "uyduruk ve ayıplayıcı" suçlamalardan dolayı Kerry'ye itirazlarını bildirdiği belirtildi. Lavrov'un Kerry'ye iki ülke arasındaki ilişkilerin kasıtlı olarak gerginleştirilmesinden ABD'nin sorumlu olduğunu söylediği açıklandı.

Ayrıca Lavrov ve Kerry, Suriye konusunu da görüştü. Lavrov'un bazı Suriye rejimi karşıtı tarafların görüşme öncesi şart koşmasının kabul edilmez olduğunu Kerry'ye bildirdiği de ifade edildi.

.
CİHAN
<< Önceki Haber Lavrov, Kerry'ye: İlişkilerimizin gerilmesi ABD'nin suçu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER