Lavrov: Merkel'in Ankara'ya koşulsuz desteğine şaşırdık


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Ankara'nın Suriye'deki adımlarına şartsız destek vermesinin Moskova'da şaşkınlığa yol açtığını belirtti. Lavrov, "Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye ziyaretinde açıkladığı Ankara'nın Suriye hikayesine koşulsuz desteğine şaşırdık. Bu arada Rusya, mülteci akınının Rus hava güçlerinin saldırılarından dolayı arttığı iddia edilerek, orada yaşananların baş sorumlusu olarak zikredildi." dedi.

Moskovsky Komsomolets'a bir röportaj veren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Cenevre'deki Suriye görüşmelerine Kürtlerin katılmasına karşı çıkma tavrını "kimsenin paylaşmadığını" ve "Türkiye'nin kibrini gösterdiğini" söyledi.

"TÜRKİYE'NİN KÜRTLER KONUSUNDAKİ TAVRI KİBİRLİ"

Sergey Lavrov, "Washington'dan bir cevap gelmişti, şimdilik anonim de olsa, Türklerin terörle suçladıkları PYD'nin, IŞİD ile mücadelede Washington'ın müttefiki olduğuna dair. Bizler de onlarla (Kürtlerle) çalışıyoruz. Suriye görüşmelerinin dışında tutulmuş olmaları gerçeği, Türkiye'nin, kimsenin paylaşmadığı istisnai ve kibirli pozisyonunu gösteriyor." dedi.

"MERKEL'E ŞAŞIRDIK"

Lavrov röportajında Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Ankara'nın Suriye'deki adımlarına şartsız destek vermesinin Moskova'da şaşkınlığa yol açtığını da belirtti. Lavrov, "Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye ziyaretinde açıkladığı Ankara'nın Suriye hikayesine koşulsuz desteğine şaşırdık. Bu arada Rusya, mülteci akınının Rus hava güçlerinin saldırılarından dolayı arttığı iddia edilerek orada yaşananların baş sorumlusu olarak zikredildi." dedi.

Ancak Lavrov, Suriye konusunda "Çok açık gerçeklerden bir kelime bile bahsedilmedi. Suriye'deki terörist tehdit Türk sınırında her iki yönde kaçakçılıkla besleniyor. Orada, direnişçiler, silahlar, para ve terörist faaliyetlerin devamı için gerekli olan şeyler, petrol ve diğer yasaklı ürünler…" diye ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Lavrov: Merkel'in Ankara'ya koşulsuz desteğine şaşırdık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER