Lavrov: Suriye'de ortak mücadele meselesini ABD'ye sormak gerekiyor


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ria Novosti'ye verdiği yazılı röportajda Suriye'de teröristlere yönelik mücadelede ortak hareket edilip edilmeyeceğinin Washington'a iletilmesi gereken bir soru olduğunu söyledi.

Suriye topraklarındaki terörist grupların yok edebilmesi için diğer ülkelerle ortak hareket etmeye hazır olduklarını söyleyen Lavrov, "Uçaklarımızın Suriye hava sahasında karşı karşıya gelmesini önlemek için imzaladığımız memorandumu ABD'nin genişletmemek konusundaki isteksizliğini anlayamıyorum. Bu nedenle Suriye'deki operasyonlarımızda bizimle ortak hareket etmeye hazır olup olmadıklarını Washington'a sormalısınız. ABD son zamanlarda bizim teklif ettiğimiz şeylerin etkisini daha iyi anlamaya başladı." diye ifade etti.

Batı'nın terörizme karşı ortak mücadelede isteksiz olduğunu belirten Lavrov, terörle mücadelede ortak bir koalisyon oluşturulması konusuna ise olumlu yaklaştıklarını belirtti. Lavrov, "Terörizme karşı tek bir ortak cephe oluşturmak mümkün görünüyor. Tabi bunu gerçekleştirmek için hırsları, görüş ayrılıklarını, çifte standartları ve teröristleri kendi çıkarlarında kullanma isteklerinden vazgeçmek gerekir." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Lavrov: Suriye'de ortak mücadele meselesini ABD'ye sormak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER