Dalış turizmine en fazla ilgiyi Almanlar gösteriyor

Dalış turizmine en fazla ilgiyi Almanlar gösteriyor

Side Silver Diving Dalış Okulu Sahibi ve Milli Dalgıç Ahmet Gülaydın, dalış turizminde Alman turizm potansiyelinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Bu sene 10 bin civarında dalış tutkununun Side'ye geldiğini belirten Gülaydın, "Side Sualtı Müzesi'nin Almanya ve Hollanda'da tanıtımı sonrası önümüzdeki yıl bunun 5 kat artarak 50 bine ulaşmasını bekliyoruz. Dünyada dalış turizmine en fazla Almanlar ilgi gösteriyor." dedi.

Gülaydın, yaptığı açıklamada dalış turizminde dünyada lider ülkenin Mısır olduğunu belirterek, Mısır'ı ikinci sırada Meksika ve üçüncü sırada Tayland olduğunu kaydetti. Dünyada 3 milyon aktif dalış tutkununun var olduğunu bunun yüzde 40'ını Almanların oluşturduğunu vurgulayan Gülaydın, "Dünyadaki dalış turizminde en önemli pastayı Mısır alıyor. Side Sualtı Müzesi kurulduktan sonra bölgemizde dalış turizmi 3 kat arttı. 2016'da 50 bin dalış tutkunun Side'ye gelmesini bekliyoruz. Bölgemize genelde Alman ve Hollandalı dalış tutkunları geliyor." diye konuştu.

Dalış turizmi için Side'ye Rus turistin az sayıda geldiğini belirten Gülaydın, Rusların dalış için Kemer, Alanya ve Kaş'ı tercih ettiğini kaydetti. Gülaydın, Side Sualtı Müzesi'nin dünyada Meksika'dan sonra ikinci büyüklükte su altı müzesi olduğunu da sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber Dalış turizmine en fazla ilgiyi Almanlar gösteriyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER