Lise öğrencilerinin taşıma ihalesi yapılmadı, köylerdeki öğrenciler mağdur oldu

Lise öğrencilerinin taşıma ihalesi yapılmadı, köylerdeki öğrenciler mağdur oldu

Okulların açılması üzerinden iki hafta geçmesine rağmen Yozgat'ta taşımalı sistemle lise eğitimi gören örenciler için servis ihalesi yapılmayınca, köylerde yaşayan lise öğrencileri mağdur oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından taşımalı sistemle lise eğitimi alan öğrencileri taşıyan servis araçları için ihale yapılmayınca Yozgat'ın köylerinde yaşayan lise öğrencileri eğitime geç başlayacak olmanın sıkıntısını yaşıyor.

Yozgat'a bağlı Yassıhöyük köyünde iki çocuğu liseye giden Abdullah Gülışık isimli öğrenci velisi, okul açıldığından beri çocuklarının okula doğru düzgün okula gidemediğini ve 3 yıldır aynı sıkıntıları yaşadıklarını söyledi. Gülışık, "Okullar açıldıktan bir buçuk ay sonra ihale yapılıyor ve çocuklarımız ilk aylar okula gidemiyor. 3 yıldır bu şekilde yapılıyor. Köyümüzde liseye giden ikisi benim 7 öğrencimiz var. Okula gelemiyorlar, okula gelemeyince de yok yazılıp devamsızlıkları artıyor. Şehir merkezinde ev tutma imkanım yok. Milli Eğitim Müdürlüğüne gittik, vali yardımcısı ile görüştük, bir sonuç alamadık. Çocuklarımız okula gelemiyor, sadece bizim köyümüz değil çevre köydeki bütün lise öğrencileri okula gidemiyor." dedi.

Öğrencilerin okula gidemediğini mektup yazarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bildirdiğini, ikinci bir mektubu daha yazdıklarını anlatan öğrenci velisi Gülışık, şunları kaydetti: "Köyümüzde işi olan vatandaşlar şehre erken gelirse çocukları getiriyor. Kimse gelmez ise çocuklar köyde kalıp yok yazılıyor. Bu sorunumuzun biran önce çözümlenmesini istiyoruz."

Duran Özdemir isimli veli de aynı ifadeleri kullanarak, "Çocuklarımız mağdur oluyor. Okula gidemiyor. Her yıl aynı durumu yaşıyoruz. Neden lise öğrencileri için de ilk ve ortaokul öğrencilerine yapıldığı gibi ihale önceden yapılmıyor." dedi.

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş da, lise öğrencilerinin pansiyonlara yerleştirildiğini, kaç öğrencinin köyde kalacağının önceden belirlenemediğini söyledi. Kuş, "Türkiye genelinde liselerde ihale okullar açıldıktan sonra yapılmaktadır. Takvim bu şekilde işliyor. Biz öğrencilerimizin mağdur olmaması için ihale yapılıncaya kadar yurtlarımızda misafir öğrenci olarak barınmasını sağlıyoruz. Bu durumda olan velilerimiz bizlerle görüştüğünde problem çözülecektir. 15 Ekim itibariyle de lise öğrencilerimiz için taşıma başlayacak." diye konuştu.
Lise-ogrencilerinin-tasima-ihalesi-yapilmadi-koylerdeki-ogrenciler-magdur-oldu-1901834.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Lise öğrencilerinin taşıma ihalesi yapılmadı, köylerdeki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER