Londra'da terör gecesi

İngiltere'nin başkenti Londra'da cumartesi gecesi düzenlenen terör saldırısında en az 7 kişi hayatını kaybederken 48 kişi yaralandı.

Londra'da terör alarmı, peşpeşe saldırılar

İngiltere, genel seçimlere günler kala ve Manchester'deki 22 kişinin öldüğü bombalı saldırıdan sonra yine terör saldırısına hedef oldu. Üç saldırgan gece saatlerinde Londra'da en az 7 kişiyi öldürdü. Saldırıda kısmen ağır olmak üzere 48 kişi de yaralandı. Saldırganlar polis tarafından öldürüldü. Terörle mücadele ekiplerinin başkanı Mark Rowley, saldırıları ‘terör saldırısı' olarak nitelendirdiklerini açıkladı.
Henüz saldırının sorumluluğunu üstlenen çıkmadı. Cihatçı propaganda istihbarat grubu direktörü Rita Katz terör milisi IŞİD'in internet sitelerinde saldırganların övüldüğü mesajların yayınlandığını söyledi.
Başbakan Theresa May saldırı nedeniyle seçim kampanyasına ara verdiğini açıkladı. Britanya'daki erken genel seçimler 8 Haziran Perşembe günü yapılacak.
BOROUGH MARKET BÖLGESİNDE BIÇAKLI SALDIRI

İlk saldırının ardından kaçan beyaz minibüsün Borough Market bölgesine geldiği iddia edildi. CNN İnternational'ın geçtiği bilgiye göre 2 kişi Borough Market'te bulunan bir restorandakilere bıçaklı saldırı düzenledi.

Reuters'a konuşan bir kaynak, olay yerinde bıçakla yaralanan kişiler gördüğünü aktarırken, bazı görgü tanıkları ise silah sesleri duyduklarını bildirdi.?

BBC News, Londra’daki Borough Market’te bıçak taşıyan birinin görüldüğünü ve polisin operasyon düzenlediğini bildirdi.

Polis güvenlik gerekçesiyle basın mensuplarını olay yerine yaklaştırmıyor.

VAUXHALL BÖLGESİNDE POLİS MÜDAHALESİ

Yine ilk saldırının gerçekleştiği noktaya çok yakın bir konumda bulunan Vauxhall bölgesinde üçüncü bir vaka rapor edildi. Polis şüpheli üç kişiyi arıyor.

'KAÇ, SAKLAN, BİLDİR'

Metro seferleri durduruldu. Vatandaşların olabildiğinde bölgeden uzak durmaları çağrısı yapıldı. Londra polisinin sosyal medya hesabından yayınladığı 'Kaç, Saklan, Bildir' başlıklı uyarı mesajında, olay yerinde bulunan kişilerden önce kendi güvenliklerini sağlamaları, ardından konuyu yetkililere bildirmesi talep edildi.

<< Önceki Haber Londra'da terör gecesi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER