Lösemiye dikkat için Fethiye'den İstanbul'a yürüyor


Muğla'nın Fethiye ilçesinde yamaç paraşütü pilotluğu yapan 29 yaşındaki Yavuz Aslan, lösemiye dikkat çekmek için Fethiye'den İstanbul'a '1 Adam 1000 Adım' yürüyüşünde Aydın'a geldi. Atatürk Kent Meydanı'na gelen Yavuz Aslan, yürüyüşüne İzmir üzerinden devam edecek.

İstanbul yürüyüşünün 7. gününde Aydın'a gelen Aslan, 33 günün sonunda İstanbul'da olmayı planlıyor. Kansere dikkat çekmek için 1000 kilometrelik bir proje ile yürüyüşe başladığını belirten Aslan, "Bu projenin amacı lösemili hastalara dikkat çekmek. Farkındalık oluşturup insanların ilgisini bu yöne çekmek. Eğer insanların yüreğine dokunabilirsem bağış yapmalarını sağlamak. Yaklaşık 40 gün olarak planladığım yürüyüşün, şuan 250. kilometresindeyim. Buradan İzmir'e doğru devam edeceğim, Daha sonra Manisa, Balıkesir, Bursa, Yalova ve oradan İstanbul'a varmayı planlıyorum." dedi.

Yürüyüşe tek başına başladığını her hangi bir otelde ya da evde konaklamadığını belirten Aslan, "Yürüyüşüm boyunca çadırım, tulumum, ocağım, yanımda. 23 kg bir yük taşıyorum. Yemeğimi kendim pişiriyorum. Bulduğum müsait yerlerde çadırımı kurup tek başıma kalıyorum. Belli etaplarda, bazı arkadaşlar manevi destek amacıyla birkaç kilometre benimle birlikte yürüyorlar. Daha sonra yine kendim tek başıma devam ediyorum. Lösemiye dikkat çekmek için yürüyüşümü tamamlayacağım." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Lösemiye dikkat için Fethiye'den İstanbul'a yürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER