Lufthansa'da grevler 6. gününe girdi


Alman havayolu devi Lufthansa'da Uçuş Kabin Görevlileri Kuruluşu'nun (Ufo) yüz binlerce yolcuyu etkileyen grev kararı, mahkemenin de yeşil ışık yakmasının ardından 6. gününe girdi. Şirket dün de 933 uçuşu iptal etmek zorunda kaldı ve grevden 107 bin yolcu etkilendi. Grevin şirkete günde ortalama 10 milyon Euro'ya mal olduğu belirtildi. Toplamda ise 4 bin uçuş iptal edildi ve 430 bin yolcu mağdur oldu.

Lufthansa'nın patronu grev sebebiyle bu hafta Berlin'den Münih'e gitmek için rakip Air Berlin şirketiyle uçmak zorunda kalmıştı.

Şirketin Düsseldorf'ta yaptığı grev durdurma başvurusuna verilen ret cevabını temyize getirmesi üzerine bu şehirdeki çalışanlar greve katılamıyor. İtirazın reddedilmesi halinde grev dalgası daha da büyüyecek.

Lufthansa, kabin görevlilerine bir kereye mahsus olmak üzere daha önce 2 bin Euro ödenmesini öngören teklifini 3 bin Euro'ya yükseltmiş ve 2016 yılının ocaktan geçerli olmak üzere yüzde 1,7 ücretlere zam yapılmasını teklif etmişti. Ancak Lufthansa'nın grevi acilen sona erdirmeleri için sunduğu söz konusu teklifi Ufo reddetti. Lufthansa ile 19 bin uçak kabin görevlisini temsil eden Ufo arasında yaşlılık ve 'geçiş dönemi bakımı' adı verilen ve çalışanların işten ayrıldıktan sonra yasal emeklilik yaşı 63 dolana kadar geçen sürede de maaşlarının bir kısmının ödenmesini öngören düzenlemelere ilişkin anlaşmazlık yaşanıyor.grevler-6-gunune-girdi-1934829.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Lufthansa'da grevler 6. gününe girdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER