Macaristan'daki mülteciler kamplara gitmeye zorlanıyor


Almanya'ya gitmek için trenlere binen mültecilerin Macaristan hükümeti tarafından kamplara götürülmek istenmesi infiale yol açtı.

Bickse istasyonunda durdurulan trenden eşini ve çocuklarını indiren bir mülteciye polisler müdahale etti. Kampa gitmeyi reddeden kadınlar ise göz yaşları içinde yere yığıldı.

Macar polisi, mültecileri otobüslere bindirerek kamplara götürmek istiyor. Almanya'ya ulaşmak isteyen yüzlerce mülteci ise buna direnmeye devam ediyor.

Macar polisi, dün mültecilerin trenlere binerek Avusturya ve Almanya'ya gitmesine izin vermişti. Fakat bunun bir taktik olduğu ve mültecilerin bir kampa götürülmek istendiği anlaşılmıştı.

Bu arada Budapeşte'deki tren istasyonunda da binlerce kişinin bekleyişi sürüyor.

MACAR BAŞBAKANINDAN MÜLTECİLERE 'TÜRKİYE'DE KALIN' ÇAĞRISI

Öte yandan dün Brüksel'de düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Macaristan Başbakanı Viktor Orban, mültecilere verilmesi gereken mesajın 'Türkiye'de kal, sen ve çocukların için böylesi daha iyi' olması gerektiğini söyledi.

Mültecilere 'hoşgeldiniz' mesajının verilmesinin ahlaki bir yenilgi olacağını söyleyen Orban, 'Mülteciler Macaristan, Polonya ya da Estonya'da kalmak istemiyorlar. Almanya'ya gitmek istiyorlar. Biz de Başbakan Angela Merkel'in talep ettiği gibi biz bu insanların kaydını yapıyoruz." şeklinde konuştu. Sırbistan sınırına inşa ettiği 175 kilometre uzunluğundaki telleri savunan Orban "Bizden AB'nin sınırlarını korumamızı istediler. Biz de bunu yapıyoruz. Avrupalılar yaşananlara hakim değiller." dedi.

Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesine makale yazan Orban, Müslüman göç dalgasının Avrupa'nın Hıristiyan kimliğine tehdit oluşturduğunu ima etmişti. Göçmenlerin çoğunun Müslüman olduğuna dikkat çeken Orban, "Bu çok önemli bir sorun. Çünkü Avrupa ve Avrupa kültürü Hıristiyan köklere sahip. Avrupa'nın Hıristiyan kültürünün kendi Hıristiyan değerlerini korumakta zorlanması yeteri kadar endişe verici değil mi?" diye sormuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Macaristan'daki mülteciler kamplara gitmeye zorlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER