Mahmut Tanal'a kumpas iddiası

İpek Medya soruşturmasında polisin bir okuru, Mahmut Tanal aleyhine ifade vermeye zorladığı ortaya çıktı.

Mahmut Tanal'a kumpas iddiası

İpek Medya Grubu'na yönelik polis baskını sırasında gazete binasında gözaltına alınan gazeteci Kamil Maman'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi önceki gün 'terör örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak' suçlarından hakim karşısına çıktı.

'ALEYHİNE İFADEYE ZORLANDI'

Özgür Düşünce'den Erkan Acar'ın haberine göre, gözaltına alınan 4 okurdan Ali Yarar şoke eden bir iddiada bulundu. Yarar, “Polis, Tanal'ın grubu polise direnmeye teşvik ettiği yönünde bir tutanak imzalatmak istedi. Kabul etmedim. Öyle bir çağrıda bulunmadı” diye konuştu.

SAHTECİLİK SUÇU

Konuyla ilgili konuşan CHP'li vekil, “Böyle bir şeyden haberim yoktu. Anlaşılan polisin tek hedefi benim. Vatandaşa bu tutanağı bu şekilde imzalatmaya çalışmasındaki gaye beni susturmak, korkutmak ve sindirmek. Netice itibariyle normal koşullarda vatandaşların hak ve hukukunu kollaması gerekirken bu şekilde hakikate aykırı belge tanzim edilmesi tanzim edilmesi sahtecilik suçu oluşturur" dedi. Tutanakları alacağını ifade eden CHP'li Tanal, “Bu yapılanlar Emniyet'e gölge düşürmektir" ifadelerini kullandı.

SUÇ UYDURULUYOR

Sahte sanıklar bulunarak böyle ifadeler alınmış olabileceğini de söyleyen Tanal, "Ancak şu gerçektir ki Emniyet, Mahmut Tanal'a bir kumpas kurmak istiyor. Bu aynı zamanda suç uydurma suçudur. Görevi kötüye kullanma suçudur. Bunun sorumluları tutanağı kimler tutmuşsa onlardır” dedi.

ZAMAN
<< Önceki Haber Mahmut Tanal'a kumpas iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER