Malatya'da trafik elektronik sistemle denetlenecek


Malatya'da Büyükşehir Belediyesi ile İl Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) kurulacak. Görüntülü izleme imkanı sunan sistemle ışık ihlalleri, hız sınırı ihlalleri ve park ihlallerine anında kayda geçirilecek.

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İl Emniyet Müdürlüğü arasında vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) protokolü imzalandı. Battalgazi ilçesi Atabey iskelesinde düzenlenen imza törenine, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları, daire başkanları, ilgili şube müdürleri ile basın mensupları katıldı.

Vali Kamçı, burada yaptığı konuşmada, projede amacın ceza yazmak değil can ve mal kaybını en aza indirmek olduğunu söyledi. Malatya'da trafik yoğunluğu nedeniyle zaman zaman kazalar yaşandığını anlatan Kamçı, "Bizim asıl amacımız bu kazaları en aza indirmek. Vatandaşımız kendi güvenliği açısından kurallara uyduğu takdirde hiçbir zaman kimse zarar görmeyecektir. Bu proje ile birlikte trafik kazalarımızın en az yüzde 50 azalacağını düşünüyorum." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da kazaların en önemli nedenlerinin kural ihlalleri olduğuna dikkat çekti. Projeyle trafikte kural ihlali yapanları önlemeyi hedeflediklerini vurgulayan Çakır, "İlimizde de bu denetim kurulduğu takdirde cezalar da minimuma inecek, ihlaller de minimum seviyeye inecektir. Amacımız insanımızın can ve mal güvenliğini sağlayabilmektir." diye konuştu.

Sistem hayata geçirildiğinde Malatya kent merkezinde önemli cadde ve bulvarlarda hız sınırı ihlali, park yasağı ihlali ve trafik ışığı ihlalleri denetlenecek. İlk etapta, Malatya kent merkezinden geçen D-300 karayolunun (Çevre Yolu) Çöşnük kavşağı ile Hava Lojmanları kavşağı arasında kalan bölümü, Atatürk Caddesi, Sivas Caddesi, Saat Kulesi Kavşağı, Milli Egemenlik Caddesi, 100. Yıl Kavşağı, İnönü Caddesi Teyfik Temelli Caddesi, Dede Korkut Park Kavşağı olmak üzere 9 noktada kırmızı ışık ihlal sistemi kurulacak. Malatya kent merkezinden geçen D-300 Karayolu'nun (Çevre Yolu) MAŞTİ ve Fatih Lisesi arasında kalan kısmında hız tespit sistemi kurulacak. Yine D-300 karayolu, İnönü Caddesi, Kernek Parkı çevresi, Milli Egemenlik Caddesi 100. Yıl kavşağı ile birlikte 13 ayrı noktada ise park ihlal sistemi kurulacak.elektronik-sistemle-denetlenecek-1947642.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Malatya'da trafik elektronik sistemle denetlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER