Malatya'daki operasyonda 4 kişi gözaltına alındı


Malatya'da savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında üçü adliye personeli 4 kişi gözaltına alındı.

Malatya Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekipleri tarafından geçtiğimiz ay sonunda iş adamlarına yönelik gerçekleştirilen operasyonun ardından bugün de 15 kişi için gözaltı kararı çıkarıldı. Gözaltı kararı bulunan kişilerin evlerinde arama yapıldı. Adreslerinde bulunan 3'ü adliye çalışanı 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. Bu arada iki avukatın da ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

9 İŞADAMI TUTUKLANMIŞTI

Malatya'da geçtiğimiz ay sonunda saygın işadamlarına yönelik düzenlenen operasyonda 13 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, 11 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan 9'u tutuklanarak Malatya E Tipi Cezaevi'ne konulmuştu. Kaçma şüpheleri olmamasına rağmen tutuklu yargılanmalarına karar verilen işadamlarının yaş ortalamaları 50'nin üzerinde.

İlde 3 bine yakın insana istimdam sağlayan tutuklu işadamlarından bazıları ilde üst üste iki kez ihracat şampiyonu unvanına sahip oldu. Doğrudan ve dolaylı yoldan iş verdiği kişi sayısı bakımından şehrin en fazla istihdam sağlayan işadamları da operasyonlar kapsamında tutuklular arasında. Bu arada şehirde vergi rekortmenleri listesine üst üste 5 sene en fazla vergi ödeyenler arasında yer alan bir iş adamı da şu anda tutuklu. Tutuklu işadamlarının ildeki vergi mükellefleri arasında ilk sıralarda yer almaları dikkat çekiyor.

Tutuklu işadamlarının devletin kolluk güçlerine araç ve çeşitli destekleri, Ramazan ayında belediyelerin iftar çadırlarına yemek, Malatya Ormanı Projesi'ne fidan desteği verip, sosyal sorumluluk çalışmalarına katkıları nedeniyle yerel yöneticilerden birçok teşekkür plaketi almalarıyla da biliniyorlar. Cezaevinde dahi kendilerine verilen kumanyanın yarısını Suriyeli sığınmacılara gönderilmesini öneren işadamları, çevrelerinde saygın, güvenilir kişilikleriyle tanınıyor. İşadamlarına yönelik operasyonun Malatya ekonomisine ve sosyal projelerine de ağır darbe vurduğu belirtiliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Malatya'daki operasyonda 4 kişi gözaltına alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER