Mali'de rehin alınan THY personelinin isimleri belli oldu


Mali'de silahlı saldırganlar tarafından rehin alınan kişiler arasında Türk Hava Yolları (THY) pilot ve kabin ekibinden oluşan 6 kişinin de bulunduğu öğrenildi.

Mali'nin başkenti Bamako'da silahlı saldırganlar yabancılar tarafından kullanılan lüks bir otelde 170 kişiyi rehin aldığı açıklandı. Sabah yerel saatle 06.00 sıralarında otele görgü tanıklarına göre bir pikap ile gelen saldırganlar, özel güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirdi. Otelin içine giren saldırganların rastgele ateş açması sonucu ölü ve yaralıların olduğu iddia edildi. Rehin alma eylemi sırasında en az iki özel güvenlik görevlisinin yaralandığı bildirildi.

THY'NİN PİLOT VE HOSTESLERİ DE REHİN ALINDI

THY'nin İstanbul-Bamako uçuşlarını gerçekleştiren personeller, dinlenmek üzere otele gitti. Otel görevlilerini etkisiz hale getiren saldırganlar, otelde bulunan pilot Sadık Murat Arat, İsmail Yerli ile kabin memurları Şerife Taşçı Kabacık, Murat Gündüz, Lütfiye Deniz Kıvrak, Eray Sevim'in de aralarında bulunduğu 170 kişiyi rehin aldı. Personellerin sağlık durumlarının iyi olduğu ve odalarında bekledikleri belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Mali'de rehin alınan THY personelinin isimleri belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER