Mali'deki 'Petrol ve Madencilik' fuarına yoğun ilgi


Afrika'nın en çok altın üreten üçüncü ülkesi Mali'de 'Uluslararası Petrol ve Madencilik' fuarının altıncısı düzenlendi. Maden Bakanlığı'nın organize ettiği fuara, 65 Malili ve uluslararası şirketten yaklaşık 500 katılımcı iştirak etti.

Bamako Konferans ve Kongre Sarayı'nda düzenlenen fuarda Mali Maden Bakanı Boubou Cisse, ülkesinin bütçesinin yüzde 25'inin altın ve madencilik sektöründen elde edildiğini, yatırımcılar için her türlü kolaylık sağlandığını ve çok fırsat çok olduğunu aktardı.

Burkina Faso Maden ve Jeoloji Müdürü Abdoulaye Ouédraogo, "Burkina'da çıkarılan birçok maden var. Biz de ürünlerimizi pazarlamak ve tanıtmak istiyoruz. Organizasyon çok güzel geçiyor." diye konuştu.

Pamuk, pirinç, mısır ve buğday üretiminde Afrika kıtasının önde gelen üreticilerinden olan Mali, kendi gübresini üretmek için ciddi adımlar atıyor. Pazarlama müdürü Mohamed Haidara, "Biz Gao bölgesinden geliyoruz. Fosfat madenleri ile ilgileniyoruz. Fosfat ve ürünlerinin elde edilen yenilikler oldukça ilgi görüyor. Önceden fosfat, az işlenmiş olarak çiftçilere direk veriyordu. Fakat bizim gibi firmalar fosfat kullanımı kolaylaştıran tanelendirme yapıp verimliliği artırmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Mali'de özellikle Sahra çölü ve civarında altın, petrol, uranyum, fosfat, mermer, kaya tuzu, bakır yoğun olarak bulunuyor. Bölgede üretim yapan birçok Malili, Çinli, Avrupalı, Amerikalı, Kanadalı maden şirketi fuarda ürünlerini sergiledi ve ticari bağlantı kurdu.

Ekonomik hareketlilik yaşanan Mali'nin başkenti geçtiğimiz hafta otel saldırısı ile dünyanın gündemine oturdu. Kentte az sayıdaki beş yıldızlı konaklama yerinden birisi olan Radisson Blu oteline geçtiğimiz Cuma günü teröristler tarafından saldırı düzenlenmiş, yaklaşık 170 kişi rehin alınmıştı.

Aynı gün Mali, ABD ve Fransız özel kuvvetleri ile BM askerlerinin gerçekleştirdiği kurtarma operasyonunda ikisi terörist olmak üzere 22 kişi öldü, yedi rehine yaralı olarak kurtarıldı.Madencilik-fuarina-yogun-ilgi-1948182.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Mali'deki 'Petrol ve Madencilik' fuarına yoğun ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER