Mali Özel Editörler Derneği Başkanı: Erdoğan, halkını uyanmasını istemiyor


Batı Afrika'nın en köklü ülkesi Mali'nin Özel Yayın Editörleri Derneği Başkanı ve Pretoire Gazetesinin sahibi İbrahima Fall, Bugün TV, Kanaltürk, Bugün Gazetesi ve Millet Gazetesine yapılan kayyum atamasını Cihan Haber Ajansına değerlendirdi.

'GAZETESİZ, BASINSIZ BİR TOPLUM GERÇEKLERİ ÖĞRENEMEZ'

Aynı zamanda kendi gazetesinin genel yayın yönetmeni olan Fall, "Gazetecilik mesleğini icra eden birisi ve Mali Özel Yayın Editörleri Derneği Başkanı olarak, basın özgürlüğüne ve hür düşünceye savaş açıldığına sık sık şahitlik ediyoruz. Erdoğan rejinin tahammülsüz bir şekilde özgür medyaya yaptığı baskıyı gördükçe çok üzülüyorum. Gazetesiz, basınsız bir toplum gerçekleri öğrenemez. Biz Malili gazeteciler olarak Türk meslektaşlarımızın yanındayız. Bu zorbalık bir an önce sonlandırılmalı." şeklinde desteklerini bildirdi.

Otuz yıllık Malili gazeteci, "Cumhurbaşkanı Erdoğan kollarını açarak koca bir denize kafa tutmaya çalışıyor ama nafile. İpek-Koza medya grubundaki arkadaşlarım bu kötü şeyler hiç yaşanmamış görevlerine geri dönmeleri temenni ediyoruz ve bilsinler ki her zaman onlarla beraberiz. Onların siyasi bir şeyler yaptıklarına inanmıyorum. 21. yüzyılda böyle şeylerin olması akla ziyan ve skandal." ifadeleri ile tepkisini dile getirdi.

'TÜRK OTORİTELERİNİN EVRENSEL GERÇEKLERİ, ÇOĞULCU DÜŞÜNCELERİ KABUL ETMELİ'

1 Kasım seçimlerine gölge düştüğünü belirten Mali Özel Editörler Derneği Başkanı; "Seçimlerin şeffaf olmayacağı şüphesi güçlendi. Parlamentodaki üstünlüğünü kaybeden Erdoğan bir daha seçime götürüyor. Peki, neden kendi sözünden çıkmayan bir meclis istiyor ve bunun için daha fazla sandalye sayısına ulaşması gerekiyor. Kürt oylarının bunu bozacağına inanıyorum." dedi.

Afrikalı kalem, "Avrupa Birliği'ne çok tarihi bir görev düşüyor. Birinci Dünya Savaşı, İkinci Dünya Savaşı nasıl başladı biliyoruz. Üçüncü dünya savaşına neden olacak her şeyden kaçınmalıyız. Türk otoritelerinin evrensel gerçekleri, çoğulcu düşünceleri kabul etmeli. Erdoğan'ın sorunu kendisine olan itirazları kabul etmiyor ve İslamcı olmayanlara terörist yaftası vuruyor. Gerçek demokrasinin yerinin bir an önce tesis edilmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

"GÜLEN VE FİKİRLERİNİ KARALAMAK İÇİN ONA TERÖRİST SUÇLAMASI YAPILIYOR"

Fethullah Gülen'i takip ettiğini ve fikirleri sayesinde birçok sıkıntının kolaylıkla aşılacağına inandığını aktaran İbrahima Fall; "Fethullah Gülen ve fikirlerini karalamak için ona terörist suçlaması yapılıyor. Gülen, Allah'ın adamı ve Türk toplumunun uyanmasına ve dünyaya açılmasına en çok hizmetler etti. Fethullah Gülen'in arkadaşları, birçok yerde olduğu gibi burada, Mali'de de birçok iyi işler gerçekleştiriyor. Fakat Tayyip Erdoğan bunun çok uzağında ve halkının uyanmasını istemiyor. Eğer Türk milleti birçok şeyin farkına varırsa Türk siyasetinde biteceğini düşünüyor. Bundan dolayı özgür basına terörizm suçlaması yapıyor. Terörizmin ne olduğunu herkes bilir. Bunu bir süngü gibi kullanıyor. Gerçek gazetecilikten çok uzaktadır terörizm, bu arkadaşlar sadece işlerini yaptı." şeklinde görüşlerini dile getirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Mali Özel Editörler Derneği Başkanı: Erdoğan, halkını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER