Mali'de darbe iddiası: Cumhurbaşkanı alıkonuldu

Batı Afrika ülkelerinden Mali'de askeri bir darbe olduğu ifade ediliyor. Ülkenin cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita’nın alıkonularak bilinmeyen bir yere götürüldüğü ifade edilirken Türk Konsolosluğu'nun da vatandaşları uyardığı belirtildi.

Mali'de askeri darbe iddiası

Askeri hareketliliğin yaşandığı Batı Afrika ülkesi Mali’nin başkenti Bamako’da, Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita’nın alıkonularak bilinmeyen bir yere götürüldüğü iddia ediliyor.

Batı Afrika ülkesi Mali’nin başkenti Bamako çevresinde sabah saatlerinden bu yana askeri hareketlilik yaşanıyor. Anadolu Ajansının geçtiği habere göre, Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita’nın darbeci askerler tarafından alıkonuldu. Saat 16.30 sıralarında askerler tarafından Bamako’daki konutundan alınan Keita’nın nereye götürüldüğü bilinmiyor. Yolsuzlukla mücadele edemediği için ülke genelinde Haziran ayından bu yana protesto edilen Keita, istikrar ve güvenliği sağlayamamakla eleştiriliyordu.

TÜRK KONSOLOSLUĞU VATANDAŞLARI UYARDI

Türkiye’nin Bamako Büyükelçiliği askeri hareketlilik nedeniyle bölgedeki vatandaşlarına dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Bamako Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada “Bamako’da yaşanmakta olan ve basına da yansıyan olaylar doğrultusunda, şehirde yaşanabilecek olası bir güvensizlik ortamı göz önünde bulundurularak tüm Değerli Vatandaşlarımızın bugün (18 ağustos) zorunlu haller dışında evlerinden çıkmamaları önemle tavsiye olunur” denildi.
<< Önceki Haber Mali'de darbe iddiası: Cumhurbaşkanı alıkonuldu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER