Manisa'daki operasyonda ifadeleri tamamlanan 25 kişi adliyeye sevk edilecek


Manisa'da Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında evlerinden kelepçelenerek gözaltına alınan 25 kişinin Emniyet Müdürlüğü'nde ifadelerinin büyük bölümünün tamamlandığı öğrenildi. Aralarında bir bankanın çalışanları, işadamı, muhasebeci, doktor, avukat, eğitimci, başörtülü ev hanımı, müteahhit ve esnafların da bulunduğu 25 kişinin, yarın sabah erken saatlerde Manisa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Adliye'ye sevk edileceğini belirtildi.

Gözaltına alınan 27 kişiden 2'si Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alındıktan sonda savcılık tarafından dün serbest bırakılmıştı. Operasyon kapsamında 8 kişinin daha arandığı ifade ediliyor.

Manisa'da 10 Kasım Salı günü sabah saat 06.00'da 35 adrese eş zamanlı baskın gerçekleştirilmiş, bir bankanın çalışanları, işadamı, muhasebeci, doktor, avukat, başörtülü ev hanımları, eğitimci, müteahhit ve esnafların da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

Başörtülü kadınlara kelepçe takılmasına her kesimden tepki gelmişti. Gelen tepkiler üzerine Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfun Erdal Ceren de İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak açığa alınarak görevinden uzaklaştırılmıştı.operasyonda-ifadeleri-tamamlanan-25-kisi-adliyeye-sevk-edilecek-1935247.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Manisa'daki operasyonda ifadeleri tamamlanan 25 kişi adliyeye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER