Manisa'nın vergi geliri geçen yıl yüzde 12,1 arttı

Manisa'nın vergi geliri geçen yıl yüzde 12,1 arttı

MANİSA (CİHAN)- Manisa Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, geçen yıl vergi gelirinde yüzde 12,1 artış olduğunu bildirdi. Manisa olarak ülke bütçesine 2,2 milyar lira gelir vergisiyle katkıda bulunduklarını kaydeden Çakan, geçen yıl Türkiye'nin vergi gelirlerininse yüzde 10 arttığını bildirdi.

23 Şubat-1 Mart 26. Vergi Haftası kapsamında Vergi Dairesi Başkanı Çakan ve personeli, Manisa Valisi Erdoğan Beştaş'ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Yılmaz Çakan, 2014'yılını bazı ekonomik sıkıntılar veya seçim yılı olmasına rağmen defterdarlık olarak iyi bir durumda atlattıklarını söyledi. İl genelinde vergi gelirlerinin yüzde 12,1 civarında arttığını belirterek, "Aynı dönemde Türkiye genelinde yüzde 10'luk bir artış gerçekleşti. Bu açıdan da bizim için sevindirici. İnşallah bir dahaki yıl da aynı artışı sürdürmek arzusundayız. Zaten bize verilen hedefte, bu anlamda yüzde 10'luk bir artış hedefi gerçekleşti." dedi. Geçen dönemde bir Yapılandırma Kanunu Tasarısı'nın gündemde olduğunu dile getiren Çakan, "2014 yılının son üç ayında hızlı bir tempo ile çalışma imkânımız oldu. Bu anlamda Manisa, Türkiye genelinde dördüncü en iyi talebi alan il durumunda. Tabii bu anlamda yaklaşık 480 milyon liralık bir borcu taksitlendirdik ve onun yaklaşık 43 milyonluk kısmını da tahsil ettik. O 43 milyonun bir kısmı, geçen yılın rakamları içerisine girmiş durumda ama sonuçta bizim il çapında yaklaşık 2 milyar lira civarında bir vergi geliri, sadece vergi daireleri itibariyle tahsil ettiğimiz bir rakam var. Vergi dairelerinde tahsil edilen 2 milyar lira, 2014 yılı Manisa'nın vergi geliri. Diğer saymanlıkları da dahil ettiğimizde, defterdarlıklardan da gelen var, yani 2,2 milyar lira civarında bütçeye katkımız oluyor. Genel bütçenin 400 milyar lira olduğunu hesaplarsak yüzde 0.53 civarında bir katkımız oluyor. Zaten toplamda Türkiye vergi gelirlerinin yüzde 80-85'lik kısmını dört beş büyük ilimiz karşılıyor ama biz her zaman ilk 15 il içerisinde oluyoruz. Bizim bir gümrüğümüz yok. İthal gümrüğümüz, ciddi bir gümrüğümüz yok. ÖTV mükellefimiz, ciddi anlamda tek başına vergi ödeyen ciddi büyük ÖTV mükelleflerimiz yok. Biz, tabiri caizse tamamen gelir ve kurumlar ve KDV'den topladığımız vergilerle bu aşamadayız." diye konuştu.

Vali Bektaş ise şunları söyledi: "Vergiler olmazsa biz kamu hizmeti üretemeyiz. Vatandaşın ödediği vergileri tam değerlendirebilirsek, ancak yeterli bir kamu hizmeti üretebiliriz. Yoksa bütün ihtiyacımızı vatandaştan tahsil etmeye kalkarsak bu mümkün değil. Devletin de kendi mantalitesi içerisinde kaynak oluşturma teknikleri var ama netice olarak faturayı vatandaş ödüyor." CİHAN
<< Önceki Haber Manisa'nın vergi geliri geçen yıl yüzde 12,1 arttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER