Mardin'de şehit olan uzman çavuşun baba ocağına ateş düştü


Mardin'de teröristlerin yola döşedikleri bombanın patlaması sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Ergün Karaca'nın Adana'nın Kozan ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. 17 yıllık asker olan Karaca'nın 3 yıldır Mardin'de görev yaptığı öğrenildi.

Artuklu ilçesinde, 2 Aralık 2015 Çarşamba günü saat 17.00 sıralarında, yol kenarında bulunan çöp konteynerı içerisine bölücü terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen patlayıcı maddenin askeri personeli taşıyan sivil servis aracının geçişi esnasında kablolu düzenek ile patlatılması sonucu ağır yaralanan Uzman Çavuş Ergün Karaca (40), yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit düştü. Şehidin memleketi Adana'nın Kozan ilçesine acı haber akşam saatlerinde ulaştı.

İlçeye bağlı Poskabasakal Mahallesindeki baba evine acı haberi ilçe Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Timur Konuk sağlık ekipleri eşliğinde verdi. Babası yedi yıl önce vefat eden şehidin acı haberini alan 75 yaşındaki anne Nadire Karaca, "Sürmeli kuzum, kurban olayım sana canım yavrum" diye ağıtlar yaktı. Belediye ekiplerince şehidin babasının evine taziye çadırı kurularak eve ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Karaca'nın şehit haberini alan yakınları ve komşuları şehidin baba evine gelerek yakınlarına başsağlığı diledi.

İkisi kız altı kardeşin ortancası olan Karaca'nın küçük kardeşi Erhan Karaca, ağabeyi ile olaydan iki saat önce telefon ile konuştuğunu, herhangi bir sıkıntısının olmadığını söyledi. Kendisinin işsiz olduğunu ve ağabeyinin evinde oturduğunu söyleyen acılı kardeş, "Olaydan iki saat önce telefonla görüştük. Bana maddi sıkıntım olup olmadığını ve borçlarımı sordu. Üç yıldır Mardin'de görev yapıyordu ama tayin istemeyi düşünüyordu. Görev yerinden memnundu ama işe gelip giderken sıkıntı yaşadıklarını söylüyordu" dedi.

17 yıllık askeri personel olan Ergün Karaca'nın 8 ve 11 yaşlarında iki erkek çocuğunun olduğu, eşi Emel ve çocukları ile birlikte Mardin merkezde oturdukları öğrenildi. Karaca'nın cenazesinin yarın Mardin'de yapılacak törenin ardından hava yolu ile Adana'ya gönderileceği, oradan da memleketi Kozan'ın Poskabasakal Mahallesinde ikindi namazına müteakip defnedileceği bildirildi. CİHAN
<< Önceki Haber Mardin'de şehit olan uzman çavuşun baba ocağına ateş... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER