Marmara Denizi'nin kirliliği Bursa'yı olumsuz etkiliyor


Elinsan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Numan Çakır, Marmara Denizi'ndeki kirliliğin Bursa'yı etkilediğini söyledi. Çakır, denizin büyük bir kısmında çözülmüş oksijen oranının oldukça gerilemiş olduğunu belirterek, "Bu durum canlı yaşamının büyük ölçüde yok olması anlamına geliyor." dedi.

Bursa'nın çevre sektöründeki önemli kuruluşlarından Elinsan Grup Elinsan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Numan Çakır, Marmara Denizi'nde yaşanan kirliliğin kendini toparlaması için ciddi yatırıma ihtiyaç olduğunu ifade etti. Marmara Denizi'ne kıyısı olan belediyelerin büyük bir kısmının atıklarını denize deşarj ettiğini hatırlatan Numan Çakır, bu durumdan Bursa'nın da olumsuz etkilendiğini dile getirdi.

Marmara Denizi'nde besin tuzunun arttığını da belirten Çakır, "Marmara'da besin tuzu her geçen gün artıyor bu da kirliliği beraberinde getiriyor. Deniz içerisinde bulunan mikroskobik canlılar, bu kirliliğe bağlı olarak üremesini artırıyor." şeklinde konuştu.

Denizdeki azot ve fosfor dengesinde sürekli olarak değişimler yaşandığını hatırlatan Numan Çakır, bu durumun plankton patlamalarına yol açtığını ifade ederek, yetkilileri göreve çağırdı. Marmara Denizi'nin büyük bir kısmında çözülmüş oksijen oranının oldukça gerilemiş olduğunu kaydeden Çakır, "Bu durum canlı yaşamının büyük ölçüde yok olması anlamına geliyor." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Marmara Denizi'nin kirliliği Bursa'yı olumsuz etkiliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER