Sivas Nüfus Müdürlüğü taşınıyor

Sivas Nüfus Müdürlüğü taşınıyor

Kepenek Meydanı projesi için engel teşkil eden Nüfus Müdürlüğü sonunda taşınıyor. Bürokratik işler nedeniyle uzun bir bekleyişin ardından Nüfus Müdürlüğü taşınmaya başladı.

Sivas Belediyesi'nin Valilik arkasında yapacağı Kepenek Meydanı projesi kapsamında Nüfus Müdürlüğü ve diğer kamu kurumlarının taşınması için yaptığı çalışma uzun çabalar sonrası sonuç verdi. Eski Adliye Binası'nın yıkıldığı geçen yılın Ekim ayından beri nüfusun taşınması bekleniyordu. Bu bekleme sırasında eski adliye binasının yeri otopark görevi görüyordu.

ADLİYE 2 YIL ÖNCE TAŞINDI

2 yıl önce Adliye binasının yeni yerine taşınmasıyla birlikte bir yıl sonra ancak yıkılmasının ardından 1 yıl da Nüfus Müdürlüğü'nün taşınması için beklendi. Bir türlü yer bulunamaması nedeniyle uzun bir bekleyişin ardından uygun görülen Kunduracılar Çarşı'nın en üst katı Nüfus Müdürlüğü için yeniden düzenlendi.

Tadilat çalışmalarının Belediye ekipleri tarafından tamamlanmasıyla birlikte Vali Alim Barut'un onayı ile taşınma çalışmaları başladı. Belediye Başkanı Sami Aydın'ın zaman zaman şikâyet ettiği bürokratik işlemler yüzünden Valilik binasının arkasının boşaltılması bir yılda ancak tamamlanabildi. Hafta sonu başlayan taşınma işlemlerinde öncelikle arşiv dosyalarının transferi gerçekleştirildi.

Nüfus Müdürlüğü'nün bugün ve yarın mevcut yerinde hizmet verdikten sonra taşınmasına devam edileceği belirtilirken, Çarşamba gününden itibaren 5 gün taşınma işlemleri tamamlandıktan sonra 21 Aralık 2015 tarihi itibariyle de yeni yerinde hizmet vermeye başlayacağı ifade edildi.

Nüfus Müdürlüğü'nün taşınmasının ardından aynı binada hizmet veren Anıtlar Kurulu, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Göç İdaresi Müdürlüğü'nün başka yere taşınmasıyla birlikte en kısa sürede Valilik arkasındaki binanın yıkım işlemlerine başlanması bekleniyor.

Belediyenin kış öncesi yıkım işlemlerine başlayacağı bahar ile birlikte de Kepenek Meydanı projesinin yapımına başlayacağı kaydediliyor. Proje kapsamında meydanın altı otopark üstü ise yeşil alan olarak düzenlenecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Sivas Nüfus Müdürlüğü taşınıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER