Marmara, Karadeniz ve Doğu için yoğun kar uyarısı


Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın Doğusu ve Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda yoğun kar yağışı uyarısında bulundu.

Meteoroloji'nin değerlendirmesine göre; Türkiye'nin kuzeybatı kesimlerinde halen devam etmekte olan yağışların; bugün (Çarşamba) öğleden sonra etkisini artırarak yarın (31 Aralık 2015 perşembe) ve 01.01.2016 cuma günleri Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Balıkesir) ile Batı Karadeniz'de (Bolu, Zonguldak, Düzce, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop) yağışların yoğun kar yağışı şeklinde (20-50 cm) olması bekleniyor.

Başta ulaşımda aksamalar olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Yoğun kar yağışlarının 01 Ocak 2016 Cuma günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin edildi.

DOĞU KARADENİZ VE DOĞU ANADOLU'NUN DOĞUSUNDA YOĞUN KAR

Yarın da 31 Aralık 2015 Perşembe ve 01 Ocak 2016 Cuma günleri Doğu Karadeniz (Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) ile Doğu Anadolu'nun doğusunda (Hakkari, Şırnak, Siirt, Bitlis, Van, Ağrı, Muş, Erzurum, Kars, Iğdır ve Ardahan) beklenen yağışların yoğun kar yağışı şeklinde (25-75 cm) olması beklendiği bildirildi. Başta ulaşımda aksamalar olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Yoğun kar yağışlarının 02 Ocak 2016 Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmini aktarıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Marmara, Karadeniz ve Doğu için yoğun kar uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER