Davutoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında yapılan görüşme sona erdi. Görüşme sonrasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç basına açıklamada bulundu.

Davutoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi

Haluk Koç'un açıklamasının satır başları şöyle:
  "Başbakan yanındaki heyetle birlikte CHP'ye bir ziyarette bulundu. 

Bizim bugün itibariyle ifade edeceğimiz hususları şöyle paylaşabilirim. Siyasi partilerimizden eşit sayıda milletvekilinin katıldığı uzlaşma komisyonu 60 madde üzerinde anlaşma sağlamıştı. Bu uzlaşma komisyonunun tekrar canlandırılması gündeme geldi.

ANLAŞMAYA VARILDI

İkinci olarak, Türkiye 12 Eylül ayıbından kurtulmak zorunda. Darbe yasalarından çıkmak zorunda. Birçok 12 Eylül'den kalan mevzuatın ayıklabilmesi için çalışmalar yapılacak. Birinci sınıf demokrasiye ulaşabilmek için tüm 12 Eylül hukuki engellemelerin kalkması gerekiyor. Bu konuda anlaşmaya varıldı. 

Sayın Kılıçdaroğlu Torba yasalardan rahatsızlığı iletti. Meclis içtüzüğü çalışmalarının çalışmalarına devam etmesi bildirildi. CHP AB ile getirilen tüm paketlere olumlu oy kullanmıştır. Vize muafiyeti konusunda, verilerin korunması konusu olsun TBMM'ye gelecek reform paketine CHP desteğini sürdürecek. Demokratik temsili parlamenter sistemin güçlendirilmesi, kuvvetler ayrılığı ilkesinin güçlendirilmesini ifade ettik. Başkanlık sistemi konusunda kendi düşünceleri olduğunu aktardılar."

AK Parti cephesinden ise açıklamayı parti sözcüsü Ömer Çelik yaptı.

Çelik, özetle şu ifadeleri kullandı:

''Sayın Kılıçdaroğlu'na ve heyetine karşılamada gösterdiği nezaket ve iyi niyet için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Son derece değerli bir görüşme oldu. Mevcut anayasanın değişmesi gerektiği konusunda tam bir mutabakat var. Beyin fırtınası oldu, asıl konu yeni anayasaydı. Darbe anayasasının değişmesi konusunda mutabakat var. Başbakan, başkanlık sistemi de gündeme getirdi.''
<< Önceki Haber Davutoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER