Masum Türker'den KKTC mesajı


DSP Genel Başkanı Masum Türker, KKTC'nin kuruluşunun 32. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı. Türker'in mesajında "15 Kasım 1983 Kuzey Kıbrıs Türk halkının var oluş ve bağımsızlık mücadelesini Cumhuriyetle taçlandırdığı onur ve kıvançla kutladıkları çok önemli bir gündür. KKTC'nin kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz." ifadelerine yer verdi.

DSP Genel Başkanı, şunları kaydetti: "KKTC; devletini yaşatma mücadelesini gururla ve dik duruşuyla vermekte, hür ve bağımsız yaşamak için boyun eğmeyeceğini her fırsatta göstermektedir. KKTC; dünyada en ağır haksızlıklara uğrayan bir devlettir. Geçmişte olduğu gibi bugün de KKTC'nin varlığından rahatsız olanlar ve KKTC'yi kabullenmekte güçlük çekenler karşılarında bizi bulacaktır. KKTC, merhum Rauf Denktaş'ın ve kurucumuz merhum Bülent Ecevit'in taşıdığı mücadele bayrağını Demokratik Solcular olarak taşımaya devam edeceğiz. Rahmetli Başbakanımız ve Genel Başkanımız Bülent Ecevit'in dediği gibi Kıbrıs bizim vazgeçemeyeceğimiz bir ulusal davamızdır."

Türker, mesajını şöyle tamamladı: "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 32. yıl dönümünde başta kurucu Cumhurbaşkanı rahmetli Rauf Denktaş olmak üzere 15 Kasım'ın gerçekleşmesinde emeği geçen mücahit, mukavemetçilere, Güvenlik Kuvvetlerine, Kıbrıs Türk Barış Harekatı mensuplarına, şehitlerimize ve ailelerine, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Kıbrıs Türk Halkının Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun." CİHAN
<< Önceki Haber Masum Türker'den KKTC mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER