Meclis kürsüsüne bazuka ile çıktı

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Güneydoğu'daki yerleşim yerlerinde süren operasyonları, Meclis'te kürsüye taşıdığı mermi, bazuka, biber gazı fişekleri ile eleştirdi.

Meclis kürsüsüne bazuka ile çıktı

Aslan, "Cami içinden topladığımız MKE yapımı mermi kovanları. Ama bize sıkılan mermilerde MKE yazmıyor. Görüntüler var bizde. Kayıt dışı kurşunlar bunlar. Bu kirli savaş bir an önce bitsin. 80 milyonu temsil eden 550 akıl bu sorunu çözmeye yeter" dedi.

Mermi, bazuka ve biber gazı fişeklerini tek tek eline alarak Meclis kürsüsünden eleştirilerine devam eden HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, "Bunları sokaklardan, evlerden, camilerden topladık. İyi bakın, bunlar sürekli milletvekillerine, bize sıkılan  biber gazlarının fişekleri. Dolu olsa size sıkacaktım, ama bize sıktıkları için boş. Cami içinden topladığımız MKE yapımı mermi kovanları. Ama bize sıkılan mermilerde MKE yazmıyor. Görüntüler var bizde. Kayıt dışı kurşunlar bunlar. Bu kirli savaş bir an önce bitsin. 80 milyonu temsil eden 550 akıl bu sorunu çözmeye yeter" diye konuştu.

"ELE GEÇİRİLEN PATLAYICILAR 10 TON"

Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan'ın konuşmasını eleştirerek, ele geçirilen patlayıcıların 10 tonu bulduğunu belirterek, "Aynı malzemelerle bütünüyle farklı bir senaryo anlatmak mümkün. 'İçinde gaz olsa sıkardım' dedi. Acaba gizli fantezisi mi diye insan düşünüyor" dedi.
<< Önceki Haber Meclis kürsüsüne bazuka ile çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER