6. Bahar Festivali 'Dünya TV'de

23 Nisan 2013 tarihinde Irak Kürt Federal Bölgesinin Erbil kentinde Fezalar Eğitim Kurumları tarafından 6. Bahar Festivali organize edilecek.

6. Bahar Festivali 'Dünya TV'de

Gün boyu salon programı öncesinde salonun bahçe kısmında kurulacak olan fuaye alanında, Kürdistan Eğitim ve Kültür Bakanlıkları ile ortaklaşa düzenlenen, Resim ve Heykel Sergisi, Edebi Şahsiyetler Sergisi, Kürdistan Tarihi Eşyalar Sergisi, Orta Doğu Müzik Aletleri Tanıtım Sergisi, Aşık Veysel Korosu ve Grup Selahaddin’den Canlı ve Etnik müzik Şöleni gibi etkinlikler düzenleceği bildirildi.

Fezalar Eğitim Kurumları bünyesindeki okullardan seçilerek oluşturulan 28 kişilik öğrenci grubunun, 2 saatlik sahne programıyla izleyicilerin karşısına çıkacağı öğrenildi. 

Şarkı, Şiir, Drama, Folklör dallarında, başarılı ve kabiliyetli öğrencilerin okuyacakları eserler, canlandıracakları Drama ve sergiliyecekleri Halaylarla; Kürdistan’ın geçmişten geleceğe kadim kültürüne dikkat çekerek bu coğrafyadan tün insanlığa seslenecek ve ‘’birlikte yaşama sanatına’’bir kez daha vurgu yapacakları ifade edildi.

6. Bahar Festivali, Dünya TV'de 23 Nisan Salı günün saat 13:30'da canlı olarak yayınlanacak.

<< Önceki Haber 6. Bahar Festivali 'Dünya TV'de Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER