Ali Fuat Yılmazer bugün saat 21:00'de Samanyolu Haber Tv'de

"Başbuğ'un tutuklanmasını Başbakan istedi" demesiyle Türkiye'nin gündemini değiştiren Emekli İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, bu akşam saat 21:00'de "Günlük Özel"e konuk oluyor.

Ali Fuat Yılmazer bugün saat 21:00'de Samanyolu Haber Tv'de

Başbakan Erdoğan'ın suç duyurusunda bulunduğu Ali Fuat Yılmazer'in kendisine isnat edilen iddialarla ilgili cevabı ne olacak? Ergenekon ve Balyoz gibi önemli davalarda görev alan emekli istihbarat müdürü Ali Fuat Yılmazer, Başbakan Erdoğan'ın kendisi hakkında açtığı davaya karşı açtığı davada nasıl bir savunması var, canlı yayında anlatacak.
 
Abdullah Abdulkadiroğlu soracak, Ali Fuat Yılmazer merak edilenleri soruları cevaplayacak.
 
"Günlük Özel", bu akşam saat 21:00'de Samanyolu Haber Tv'de...

İŞTE YILMAZER'İN SAVUNMASI SUÇ DUYURUSU

Ali Fuat Yılmazer, Başbakan Erdoğan'ın kendisi hakkında açtığı davanın dilekçesindeki tutarsızlıkları Twitter adresinden tek tek cevaplamıştı. Başbakan Erdoğan'ın kendisi hakkındaki iddialarına cevap veren Yılmazer, Erdoğan hakkında açtığı 'karşı suç duyurusunda da' Başbakan'ın hakaretamiz sözleri hatırlatılmış, dilekçede şu ifadeler yer almıştı: 

''Hukuken objektif olarak bakıldığında bu sözler (adi, ahlaksız, seviyesiz, takiyeyi, yalanı, iftirayı leblebi çekirdek gibi yerler); eleştiri sınırlarını aşan, muhatabı rencide edici, kişilik haklarını; şeref ve saygınlığı zedeleyici mahiyet içermektedir. 

Yine hukuken bakıldığında; basın yayın yoluyla, müvekkilin birtakım yaptırımlara maruz kalacağı anlamı çıkacak sözler (hesabını verecek) söylenmesi, haksız itham olarak değerlendirilebilir. 

Öte yandan yine objektif olarak bakıldığında; sözlerin (hesabını verecek, emekli olmakla bu işi kurtaramaz) sahibi alelade bir kişi değil, toplumda kuvvetli etkisi bulunan Sn. Başbakan’dır, bu sözlerden toplumdaki aşırı uçların veya bilinçsiz kişilerin etkilenmesi, bunun sonucunda da müvekkilin can güvenliğine yönelik tehditlerin vuku bulması hiç de uzak bir ihtimal değildir. Gerçekten de müvekkilimiz bu beyanattan sonra sokağa çıkmaktan imtina eder olmuş, tehdit algısı artmış, günlük hayatını devam ettirmekte zorlanmaya başlamıştır.  Bu nedenlerle, zaten hakkındaki koruma tedbiri, makul bir gerekçe yokken değiştirilen, bu surette korunma tedbiri etkisiz kalan müvekkile yönelik sözlerin; can güvenliği riskini artırdığı ve hedef gösterme olarak  değerlendirilmesi, aşırı bir yorum sayılmaz. ''

Yukarıda ifade edilen sebeplerle Yılmazer'in avukatı Hüseyin Ataol, TCK 125. madde, TCK 267/1. madde, TMK 6. madde gereğince Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında soruşturma yapılmasını talep etmişti.

ALİ FUAT YILMAZER BU AKŞAM HEM BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KENDİSİ HAKKINDAKİ SÖZLERİNE, HEM DE ÜZERİNE ATILMAYA ÇALIŞILAN SUÇ İSNATLARINA KARŞI CEVAP VERECEK.

<< Önceki Haber Ali Fuat Yılmazer bugün saat 21:00'de Samanyolu Haber Tv'de Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER