Davetsiz Misafir masal şehri Kütahya’da lezzet turunda

Ünlü türkücü Turgay Başyayla’nın sunduğu Davetsiz Misafir, Anadolu’nun değişik bölgelerinin kültürünü, lezzet çeşitlerini, unutulmaya yüz tutmuş gelenek ve göreneklerin ekrana taşıyor.

Davetsiz Misafir masal şehri Kütahya’da lezzet turunda

Birbirinden keyifli türküler eşliğinde Anadolu’yu gezen Davetsiz Misafir, çinicilik sanatının merkezi Kütahya’ya konuk oluyor.

Bir masal şehri olarak bilinen Kütahya’da lezzet turuna çıkan Turgay Başyayla, farklı bir teknikle pişirilen Kuyu Kebabı’nın açık hava mutfağında nasıl hazırlandığını ekrana getiriyor. Başyayla, Tavşanlı ilçesinin meşhur tatlarından olan ve geleneksel olarak damatlara Salı ile Cuma günleri ikram edilen Erkeç Güveci’nin yapım sırlarını ekrana taşıyor. Kütahya’da yetiştirilen kuzularla yapılan, enfes bulgur pilavı ile ikram edilen Fırın Kebabı da ünlü türkücünün gözünden kaçmıyor ve keyif dolu bir sohbetle bu doyumsuz lezzetin özel yapımını izleyenlere sunuyor.

Eşsiz tatların ve keyfine doyulmaz sohbetlerin adresi Davetsiz Misafir, Kütahya’dan renkli görüntülerle 7 Kasım Cuma günü saat 23.00’te Samanyolu TV’de.


<< Önceki Haber Davetsiz Misafir masal şehri Kütahya’da lezzet turunda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER