Kenan Işık'tan sonra o da gözaltına alınmış!

Kenan Işık çok konuşulan gözaltı olayına dair bilinmeyen bir detayı açıkladı.

Kenan Işık yaşadığı sıkıntıları anlattı

  • Kenan Işık gözaltı olayının detaylarını anlattı.
  • 'Parkta yatacağım deyince polis öfkelendi.'
  • 'Sanatçı olduğumu asla söylemedim'
  • Kenan Işık'tan sonra Hilmi Yavuz da gözaltına alınmış.

Ünlü tiyatrocu ve program sunucusu Kenan Işık, geçtiğimiz günlerde Belçika'ya girişi sırasında gözaltına alındığını açıklamıştı. Yarım saat nezarette tutulduğunu ifade eden Işık, söz konusu olayın detaylarını dün akşamki "Kim Milyoner Olmak İster" yarışmasında anlattı.

"Nerede kalacaksınız, niye geldiniz, kaç paranız var gibi sorulara muhatap oldum. Bunlar ağır sorular. Bir de benden önce orada çalışan işçi bir aileye yapılan muameleyi görünce insan ne yapacağını bilemez hale geliyor. 'Parkta yatacağım' deyince görevli polis öfkelendi çünkü verecek cevabı yok bu soruların abesliği karşısında. Geriye sadece şu kalıyor; benim özgüvenimi sarsmak, beni itibarsızlaştırmak. Çünkü ben Türküm ya da Müslümanım ya da onun istemediği bir ülkeden geliyorum. Böyle bir durum demokrasi çok gelişmiş diye övünen Kuzey Avrupa ülkelerine hiç yakışmıyor" diyen Işık, o anları şöyle özetledi: 

"Bir şey anlatmaya çalışıyorum 'kes sesini sus ben konuşuyorum', o parmak belki 10 kere burnuma burnuma geliyor. Bununla da kalmadı bir yere götürdüler. 'Buyurun burada biraz kalın, sizin hakkınızda takibat yapacağız' denilen bir yer değil. 3-4 tane döşek, üzerinde kirli battaniyelerin olduğu bir yer. İçeride birkaç tane daha Türk ve muhtemelen Müslüman olduğu için orada bu muameleye tabi tutulan iki zenci vardı."

Kenan Işık yaşadığı olayda kendisini şok eden bir detayı da ilk kez açıkladı: "Daha önce söylememiştim ama izin aldığım için burada açıklıyorum. Beni içeri aldıklarından yaklaşık 10 dakika sonra bir baktım, Türkiye'nin en saygın yazarlarından biri, bir şair, bir öğretim üyesi, yaşı 70'in epeyce üzerinde olan Hilmi Yavuz hoca içeri girdi. Yanında asistanıyla birlikte. Ben orada dağıldım."

Medyada çıkan bazı haberleri okuyunca şaşırdığını dile getiren Işık, pasaport kontrolü sırasında sanatçı olduğunu kesinlikle söylemediğini belirterek "Ben farklı bir muamele istemedim. Sadece bu ayrımcı muameleye karşı bir direniş göstermeye çabaladım ve ne kadar saçma bir uygulama yaptıklarını onlara anlatmaya çalıştım" şeklinde konuştu.
<< Önceki Haber Kenan Işık'tan sonra o da gözaltına alınmış! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER