Maceracı Gaziantep’te baklava şovu yapıyor!

Murat Yeni, bu hafta baklava anavatanını Gaziantep’e konuk oluyor.

Maceracı Gaziantep’te baklava şovu yapıyor!

Yollara düşmek, bu coğrafyanın bilinmeyen noktalarına gidip, sıcak sohbetlerin, leziz yemeklerin ortağı olmak isteyenlerden misiniz? Cevabınız evet ise tüm bu dileklerinizi gerçekleştirmek için Maceracı’yı kaçırmayın. Çünkü bu hafta Maceracı sizi Gaziantep’e götürüyor!

Gaziantep macerası, kuzunun en özel kısmı küşleme ile başlıyor. Fıstıklı küşlemeden tarifini dövme küşlemeye, kuzu incikten Antep tavaya uzanan enfes  tarifler Maceracı’ya yine zor anlar yaşatıyor.

Anteplilerin en sevdiği kahvaltı seçeneklerinden Beyran, Maceracı’da masaya yatırılıyor. Pirinç, et suyu ve etin buluştuğu, enerji dolu bu tat, tüm yapım aşamaları ile ekrana geliyor.

Leziz Antep fıstığının memleketinde bu nimetle yapılan tatlılar da unutulmuyor. Dev havuç diliminden özel kare baklavaya, şöbiyetten bülbül yuvasına akılları başlardan alacak Antep tatlıları Maceracı’yı kendine hayran bırakıyor.

Maceracı Antep’e gidenlerin tatmadan dönmemesi gereken Katmer’in ustalarıyla buluşuyor. Sahan kaymağı ve fıstığa doyan bu tat enerjinize enerji katıyor.

Lahmacun lezzetinde çıtayı çok yükseğe taşıyan Anteplilerin, çullamadan tabak üstüne, soğanlıdan fındığa farklı tat ve boyuttaki lahmacun seçenekleri de gözden geçiriliyor.

Siz de Murat Yeni’nin her anı kahkaha dolu keyifli sunumunun farkıyla Antep’in en orijinal duraklarına uğramak isterseniz Maceracı’yı sakın kaçırmayın. 
<< Önceki Haber Maceracı Gaziantep’te baklava şovu yapıyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER