Maceracı bu hafta Orta Anadolu’nun güzel şehri Çankırı'da...

Anadolu’nun ortalarına doğru uzanıp, güzeller güzeli bir şehrinde, hiç bilmediğiniz tatlara, sıcacık sohbetlere şahitlik etmek ister misiniz? Eğer öyleyse bu hafta Maceracı’yı sakın kaçırmayın. Çünkü Maceracı sizi Orta Anadolu’nun güzel şehri Çankırı’ya götürüyor.

Maceracı bu hafta Orta Anadolu’nun güzel şehri Çankırı'da...

Çankırı gezisine Çankırı Fatihi Karatekin Gazi hazretlerinin türbesi ile başlayan Maceracı buradan Suriye’den gelen sofralarımıza ulaşan lezzet Abugannuş, içi mantarlı ve kaşarlı, dışı etli Köfteli Çankırı Dolması ve Çankırı’nın en bilinen tadı Caba güvecinin tariflerini öğreneceği ustalarının yanına gidiyor. 

Ilgaz Dağı’nın yanı başındaki Ödemiş Köyünde ise Maceracı’yı çok ilginç bir oğlak pişirme tekniği bekliyor. Ödemişliler oğlağı ve tavuğu gererek pişirdikleri kendi icatları olan mekanizma ile Türkiye’ye farklı bir pişirme tekniği hediye ediyor.

Osmanlı’dan miras tatları da unutmayan Maceracı, Barbunyalı kuzu inciğin yanı sıra tuzdan bir tepeciğin içinde pişen çok farklı bir tadın; Tuzda kuzu kol sarmanın tarifini de ustalarından dinliyor.

Çankırı’nın meşhur tuzuna dair birbirinden farklı bilgiler ve bu tuzdan yapılan lambalar ve sabunlar da Maceracı ile ekrana geliyor.

Memleketi Çankırı’da, 50 gündür hukuksuz bir şekilde Silivri’de tutsak edilen herkesin “abi” si Hidayet Karaca da unutulmuyor. Çankırılı hemşerileri Hidayet Karaca için hazırladıkları çok değerli bir hediyeyi Maceracı’ya emanet ediyor. 

Siz de Çankırı’yı Murat Yeni’nin kahkahasının eksik olmadığı, neşeli sunumu eşliğinde gezmek isterseniz bu hafta Maceracı’yı sakın kaçırmayın! Maceracı, bu akşam saat 23.00’te Samanyolu TV’de.




Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER