Operasyon çekeyim derken rezil oldular

Sahibi belli olmayan yayın organlarından Takvim Gazetesi yalan haberler serisine devam ediyor

Operasyon çekeyim derken rezil oldular

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin toplu açılış töreninde konuşan BDP lideri Selahattin Demirtaş, Kürt halkının artık kendisini yönetme aşamasına geldiğini belirterek ''asıl inşa edilecek şey, demokratik özerkliktir. Bu halk artık kendisini yönetme aşamasına geldi. Muhtarlar, mahalle meclisleri vs. Anadilimizde, lehçelerde Arapça, Ermenice, Süryanice hizmet alma noktasına geldi. Bunları yapmak için devleti bekleyemeyiz. Halkımızın ana dilinde eğitimi olacak, ders kitapları olacak. Devleti bekleme zorunda değiliz. AKP’nin insafını beklemek zorunda değiliz. İşte BDP’li belediyeler bunu hayata geçirecek.” açıklamasında bulunmuştu. 

SELAHATTİN DEMİRTAŞ: ASIL İNŞA EDİLECEK ŞEY DEMOKRATİK ÖZERKLİKTİR- VİDEO TIKLA İZLE

Demirtaş'ın konuşma videosu Cihan'ın haberini doğruluyor. Bu ifadeleri başta Samanyoluhaber.com olmak üzere birçok internet sitesi, TV kanalı ve gazete haberleştirdi, zira ifadeler oldukça açıktı. Demirtaş hitap ettiği kitleye, seçimlerde yerel yönetimleri kazanma motivasyonu olarak özerklik inşaasını gösteriyor ve şu ifadeleri kullanıyordu:
''Bu­ra­da asıl in­şa edi­le­cek şey kül­tür mer­kez­le­ri de­ğil, asıl in­şa edi­le­cek şey de­mok­ra­tik özerk­lik­tir. Hal­kın ken­di­ni yö­ne­te­bil­me an­la­yı­şı, me­ka­niz­ma­sı, sis­te­mi­dir. Be­le­di­ye­le­ri­miz ar­tık bu­nun fii­len ha­ya­ta ge­çi­ril­me­si aşa­ma­sı­na geç­miş­tir.”

Durum böyleyken henüz kime satıldığı belli olmayan ve medyada 'sahipsiz havuz medyası' adıyla anılan grubun operasyon organı Takvim Gazetesi, konuyu çarpıtmakta gecikmedi, BDP ve illegal uzantısı PKK gazetelerini bile geride bırakacak şekilde çarpıtma manşetle çıktı.

Fklavye başlığı attığı haberde 'konunun özünü değiştirmediği halde düzeltme yayınlayan' Cihan Haber Ajansı'na çamur atan, üstelik haberi yayınlayan gazeteleri de halkı kışkırtmak için işbirliğiyle itham eden sahipsiz gazete Takvim'in algı operasyonu da yaptığı diğer yalan haberler gibi kayıtlara geçmiş oldu.
İşte ahlaksız manşet

<< Önceki Haber Operasyon çekeyim derken rezil oldular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER