'Osmanlı'da Derin Devlet' nefesleri kesecek!

Lale Devri’ndeki Patrona Halil isyanının içyüzünü, isyanı kimlerin, nasıl başlattığını ve dönen komploları anlatan Osmanlı’da Derin Devlet, Samanyolu ekranlarında izleyiciyle buluşuyor.

'Osmanlı'da Derin Devlet' nefesleri kesecek!

Aylardır merakla beklenen Osmanlı’da Derin Devlet dizisi bu akşam saat 19.55'te Samanyolu TV’de başlıyor. Yapımcılığını Herşey Film’in, yönetmenliğini, Kumral Pakel’in üstlendiği, senaryosunu ise Nakkaş Yazı Grubu’nun kaleme aldığı Osmanlı’da Derin Devlet’de Orhan Kılıç, Devrim Saltoğlu, Hazım Körmükçü, Perihan Savaş, Özge Sezince, Sinem Öztufan, Mehmet Atay, Leyla Göksun, Cem Uçan, Adnan Koç, Yılmaz Şerif, Saydam Yeniay, Emrah Elçiboğa, Mehmet Aslan, Tuğçe Karaoğlan, Hasan Yağız, Nurettin Sönmez ve Erkan Taşdöğen gibi birbirinden önemli isimler rol alıyor. Lale Devri’ndeki Patrona Halil İsyanı’nın içyüzünü, isyanı kimlerin, nasıl başlattığını ve o dönemde yaşanan komploları anlatan Osmanlı’da Derin Devlet’in ilk bölümünün çekimleri 15 günde tamamlandı.

AKSİYON SAHNELERİ GÖZ DOLDURUYOR
Dizide Pehlivan Halil karakterini oynayan başrol oyuncusu Orhan Kılıç, bu çekimlere, Almanya’dan özel olarak getirtilen 9 kişilik aksiyon ekibiyle birlikte hazırlanıyor. Dünyaca ünlü Hollywood filmlerinin aksiyon sahnelerinde yer alan aksiyon ekibiyle gece gündüz demeden çalışan Kılıç, bu çekimlerde hiç zorlanmadığını, tam tersine büyük keyif aldığını belirtti. Havada uçarak yapılan kılıç dövüşü sahneleri ve yakın dövüş sahneleriyle göz dolduran Kılıç: “ Gerçek ve tarihi bir kimlik olan Pehlivan Halil karakteri Osmanlı Derin Devlet dizisiyle hafızalara kazınacak. Çekimlerde oldukça zorlu sahneler var. Ancak bu çekimlerde dahi dublör kullanmıyoruz.” dedi. Dizide Osmanlı’nın en güçlü kadın sultanlarından biri olan Kösem Sultan’ı oynayan Perihan Savaş: “Dönem dizilerinin tarihe olan ilgiyi artırdığını düşünüyorum. Kösem sultan çok zeki bir kadın. Onun tarihe olan etkisi ve gücü tartışılmaz. Örnek alınacak ve alınmayacak yanları da var tabi ki. Hayatını okuduğumda çok etkilenmiştim. O nedenle bu dizide yer almaktan dolayı mutluyum” dedi.

Kocaeli SEKA Kağıt Fabrikası’nda kurulan dev platoda sürdürülen çekimlerde yaklaşık 300 kişi görev alıyor. 36 bin metrekare kurulu dekorda, Osmanlı’nın ve Lale Devri’nin ihtişamı, dekor ve kostümlerle tasarım ekipleri tarafından birebir yansıtılıyor.

DEVLET İÇİNDE DOST GİBİ GÖRÜNEN DÜŞMANLAR
Patrona Halil İsyanı ile Lale Devri’de son bulacaktır. Bir devrin kapanmasına neden olan komploların hazırlandığı sırada, bu olaylardan haberdar olan tek kişi Yeniçeri subayı Pehlivan Halil olur. İstanbul’da hazırlanan isyanı önlemek için Şeyh Mehmet Elif Efendi tarafından görevlendirilen Pehlivan Halil, Osmanlı’nın başındaki bu belayı defetmeye yemin eder. Soluksuz izlenecek olan macera, Pehlivan Halil’in İstanbul’a gelmesiyle başlar.

KEHKEŞAN DERGİSİ'NDEN ALINMIŞTIR

<< Önceki Haber 'Osmanlı'da Derin Devlet' nefesleri kesecek! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER