'Saldırılar yüzünden Somali'yi terk etmeyeceğiz'

Kimse Yokmu Derneği Genel Başkanı İsmail Cingöz, Erkam Tufan'ın sorularını yanıtladı.

'Saldırılar yüzünden Somali'yi terk etmeyeceğiz'

Erkam Tufan'ın programına katılan Kimse Yokmu Derneği Genel Başkanı İsmail Cingöz; Somali’de Türkiye’ye yönelik terör saldırıları yüzünden orayı terk etmeyeceğiz’ dedi. 

Türkiye'den insani yardım maksatlı gitmiş kuruluşlara da bugüne kadar yer yer terör faaliyetleri olduğunu belirten Cingöz, bu tür olayların insnaı derinden üzdüğünü ve yaraladığını belirterek " Kimse Yok mu olarak biz daha önce bir terör saldırısı yaşamadık. Ancak oradaki bütün insani yardım derneklerinin sıcak ve yakın bir tehdit altında olduğunu söylemek mümkün. Somali içinde iki projemiz oldu. Biri mağdur ihtiyaç sahiplerine ulaşmak, ikincisi de kalıcı bir yardım yapmak. Bu çerçevede bir aşevi, bir yurtlar, yetimhaneler, okul ve hastane kompleksi şeklinde çalışmalarımız devam ediyor." Şeklinde konuştu. 

Somali'deki yardım gönüllülerini yayına gelirken bir daha aradığını ifade eden Cingöz, terör olaylarının onları üzdüğünü, ancak herhangi bir endişe, korku duymadıklarını, geldikleri ülkenin hangi şartlar içerisinde olduğunu bildiklerini ve tüm şartlara rağmen hizmetlerine devam edeceklerini anlattı.

Cingöz, sunucunun "Genel başkan olarak orada can güvenliğiniz yok dönün geriye diye bir talimat verdiniz mi?" sorusuna, "Hayır vermedim. Dönün geriye demiş olsaydım oradaki o arkadaşlar o cepheyi terk edip dönmezdi. Vazifelerinin başındalar." şeklinde cevap verdi.

<< Önceki Haber 'Saldırılar yüzünden Somali'yi terk etmeyeceğiz' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER