Twit mağduru muhabir serbest

İzmir’de Gezi Parkı eylemleri sırasında attığı tweetler sebebiyle yargılanan muhabir beraat etti

Twit mağduru muhabir serbest

İzmir’de Gezi Parkı eylemleri sırasında attığı tweetler sebebiyle hakkında "hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla 2 yıl hapis talebiyle dava açılan Yurt Gazetesi muhabiri Ahmet Çınar, ilk duruşmada beraat etti.

 İzmir 7. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, sanık Çınar ve avukatları hazır bulundu. Duruşmayı CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Erdal Aksünger, Manisa Büyükşehir Belediye başkan adayı Özgür Özel, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel ve gazeteciler takip etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mağdur olarak yer aldığı davada savunma yapan Çınar, yargılanmasına yol açan tweetleri özgür iradesiyle attığını kabul ederek, hakkındaki suçlamaları reddetti. Gazeteci olduğunu söyleyen Ahmet Çınar, “Kendi ifade özgürlüğümü kullandım. Kimseye de hakaret etmedim. 

Bir tweetimi de bir televizyon kanalında yapılan röportajda söylendikten sonra paylaştım. Başbakan'a 'Hitler' benzetmesi yapıp hakaret etmedim. Gazeteci ve yurttaş olarak o cümleyi kullandım, suç kastıyla yazmadım. Beraatimi istiyorum." dedi. Avukat Murat Ergün de Başbakan Erdoğan'ın, bir konuşmasında cumhurbaşkanlarından İsmet İnönü hakkında "Hitler" benzetmesinde bulunduğunu, onun hakaret kastı olmadığı gibi müvekkilinin de hakaret amacı olmadığını söyledi ve beraatini talep etti. Savunmaların ardından Mahkeme Hakimi Sevgi Türker, sanık hakkında dava açılmışsa da toplanan deliller ve ifadelere göre yapılan değerlendirmede, Twitter'da yazılı ifadelerin siyasi eleştiri sınırları içinde kaldığı, sanığın hakaret kastı olmadığı, suçun kanuni unsurlarının da oluşmadığının anlaşıldığını belirterek beraat kararı verdi.

Avukat Ergün, duruşmadan sonra yaptığı açıklamada kararın emsal olduğunu söyledi. Beraat eden Çınar da Başbakan Erdoğan'ı ve AK Parti’yi eleştirmenin suç sayılmayacağının ortaya çıktığını öne sürdü. Sertel ise mahkemenin kararının, Türkiye'de hâlâ yargıçların olduğunu ve adil yargılamanın yapılabildiğini gösterdiğini ifade etti.
<< Önceki Haber Twit mağduru muhabir serbest Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER