Mehmet Baransu ve emniyet mensuplarının yargılandığı davada gerginlik


Devletin gizli belgelerini temin ettiği iddiasıyla bir yıldır Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu'nun GDO'lu pirinç haberlerini yaptığı gerekçesiyle yargılandığı 'darbe' davası ile emniyet mensuplarının yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında gerginlik yaşandı. Mahkeme başkanı, duruşmaya önce 15 dakika daha sonra ise 2 saat ara verdi.

Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün başlayan ve bugün de devam eden duruşmaya Silivri Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu ile Sincan Cezaevi'nde başka bir dosyadan tutuklu bulunan eski Emniyet Müdürü Anadolu Atayün ile tutuksuz yargılanan emniyet mensupları katıldı. Sanık ve müşteki avukatlarının salona girerken yaşadıkları tartışma zaman zaman mahkeme salonunda sürdü. Sanık avukatları suçlamaların delillerinin kendilerine verilmesi talebini bugün de sürdürdü.

Sanıklardan Abdullah Bulca'nın ifadesinin alınması sırasında itirazlarını sürdüren sanık avukatlarından Hüdai Kaplan, mahkeme başkanı tarafından dışarı çıkartıldı. Diğer avukatların itirazları üzerine mahkeme başkanı, duruşmaya 15 dakika ara verdi. Aradan sonra Kaplan'ın salona girmesi üzerine, mahkeme başkanının talimatıyla polis tarafından dışarı çıkartıldı. Diğer sanık avukatlarının itirazı ve protestolarını sürdürmesi üzerine mahkeme başkanı duruşmaya 2 saat ara verdi. Duruşmaya ara verilmesi ve salonun boşaltılması sırasında sanık ve müştekiler arasında sert tartışmalar yaşandı.

SAKALLI: BARANSU'YU BUGÜN DE TUVALETİN ÖNÜNDE SABAHLATMIŞLAR

Öte yandan Mehmet Baransu'nun avukatı Sercan Sakallı yaptığı açıklamada, dün uykusuz bir şekilde duruşmaya katılan müvekkilinin bugün ise tuvaletin önüne konan bir yatakta sabahlatıldığını iddia etti. Müvekkilinin yemeğini tuvalete bakarak yemek zorunda kaldığını anlatan Sakallı bunun insan haklarına aykırı olduğunu kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber Mehmet Baransu ve emniyet mensuplarının yargılandığı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER