'Melek Yatırımcılar Güney Ege'de' projesi kabul edildi


Güney Ege Kalkınma Ajansı'na (GEKA) 2015 yılında başvurusu yapılan, "Melek Yatırımcılar Güney Ege'de" isimli Doğrudan Faaliyet Desteği projesi kabul edildi. Projeyle "TR 32" bölgesi olan Aydın, Denizli ve Muğla'da potansiyel yatırımcıların "melek yatırımcılık" kavramı ile tanıştırılması, katma değeri yüksek ürün ve hizmet üretimi üzerine çalışan girişimcilerle buluşturulması ve bölgenin sürdürülebilir rekabetçi bir yapıya kavuşması hedefleniyor.

Projeyle söz konusu bölgede inovatif girişimlere yapılan yatırımlarla beraber ar-ge ve inovasyon kültürünün oluşmasına, yeniliğe dayalı yüksek katma değerli ürünlerin üretilmesine, istihdamın artmasına ve bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlanacak. Projedeki melek yatırımcı adaylarının, katıldıkları seminer ve kamp sırasında aldığı bilgilerle teknoloji tabanlı girişimlere yaptıkları yatırımlar sonucu ortaya çıkan ürünlerin katma değerinin yüksek olması dolayısıyla ülke ekonomisine katkı sağlanması hedefleniyor. Melek yatırımcı desteğiyle ölçeklenen ürün satışları, ciro, kârlılık gibi parametrelerle ihracatın artması ve ithalatın önüne geçilmesi, öncelikli hedefler arasında yer alıyor.

TR 32 bölgesindeki Denizli, Aydın ve Muğla illerinde düzenlenecek farkındalık seminerleriyle melek yatırımcılığın önemi ve avantajları anlatılacak. Yatırımcılar, bu seminerlerde tecrübelerini aktararak potansiyel yatırımcı adayları için model oluşturacak. Melek yatırımcı olmak isteyenler için Aydın, Muğla ve Denizli'de düzenlenecek "İş Melekleri" kamplarında, birebir görüşmeler ve anket uygulamaları aracılığıyla belirlenen potansiyel melek yatırımcılara ayrıntılı eğitim verilecek. Bu kamp sayesinde potansiyel melek yatırımcıların, konuyla ilgili yetkinliklerinin arttırılması amaçlanıyor. CİHAN
<< Önceki Haber 'Melek Yatırımcılar Güney Ege'de' projesi kabul edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER