Menderesli öğrenciler, Cambridge sınavında bir üst kura geçti


Her yıl Türkiye geneli Cambridge Üniversitesi tarafından yapılan İngilizce Esol sınavlarında Menderes Koleji'nden 21 öğrenci bir üst kura geçmeyi başardı.

Dünyadaki birçok ülkede yapılan ve öğrencilerin dil seviyesini ölçen Esol sınavlarına Menderes Koleji öğrencileri de katıldı.Önceki yıl mayıs ayında yapılan Esol sınavlarının sonuçları önceki gün belli oldu. Yapılan değerlendirme sonucunda Menderesli öğrencilerin bir kısmı birinci kuru geçerken bazıları da ikinci kurdan üçüncü kura geçmeyi başardı.

Her yıl Rize' de yapılan Esol sınavlarına Menderes Koleji öğrencileri üç yıldır katılıyor. Dünyanın tüm ülkelerinin kabul ettiği Esol sınavları ile öğrenciler uluslar arası standartlarda dil seviyelerini öğrenmiş oluyorlar. Her yıl uluslar arası yapılan ve birkaç kategoride sınavın uygulandığını söyleyen Menderes Koleji İngilizce Zümre Başkanı Vedat Çelik, şunları kaydetti: "Okulumuzda dileğitimi öğrencilerin seviyelerine göre sistemli bir şekilde yapılmaktadır. Öğrenciler okula ilk geldikleri andan itibaren seviyelerine göre çalışma programı uygulanmakta ve yapılan bu çalışmalar sayesinde de öğrenciler hem yabancı dil bilgileri geliştirme hem de uluslararası geçerliliği olan FCE ve IELTS gibi sınavlara okulda hazırlanma fırsatlarına sahip olmaktadırlar. Bu sınavlar için özel gruplara ayrılan öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde çalışma fırsatı bulmaktadır. Okulumuzda verilen ciddi ingilizce eğitimi ve takibi sayesinde Cambridge sınavlarında 21 öğrencimiz üst kurda sınava girmeye hak kazanmıştır. Bu sistem sayesinde başarıya ulaşan bu öğrenciler üniversite girişte hazırlık muafiyeti de kazanmakta ve ayrıca bu sınavların ÖSYM tarafından da puan eş değerliliğine sahip olması sınavın cazibesini de artırmaktadır." CİHAN
<< Önceki Haber Menderesli öğrenciler, Cambridge sınavında bir üst... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER