Menteşe Belediyesi'nden ücretsiz konut projeleri


Muğla'nın Menteşe Belediyesi tarafından, kırsal mahallerde yaşayan vatandaşların yapacaıı konutların projeleri ücretsiz veriliyor. Yöreye uygun tip projelerde beş adet tek, iki adet iki katlı konut bulunuyor. Bunların yanısıra köy konağı ve ahır projeleri de yer alıyor. Kırsalda yaşayan ve ev yapmak isteyen vatandaşların, Belediye Etüt Proje Müdürlüğü'ne başvuruları başladı.

Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi'nde projenin tanıtım toplantısı yapıldı. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, buradaki konuşmasında, 6360 Sayılı Büyükşehir Kanunu kapsamında 48 köy ve dört beldenin mahalle statüsüne dönüştürüldüğünü hatırlattı. Gümüş, "Eskiden köy olan kırsaldaki yerleşim alanları, artık ilçemizin birer mahallesi oldu. Bu durum, köylerimizde yaşayan vatandaşlarımıza beraberinde birtakım zorluklar da getirdi. Köylerimiz mahalle olduğu için buralarda ev yapacak vatandaşlarımız, şehir merkezindeki vatandaşlarımız gibi proje hazırlatmak ve bu projeler için yüksek ücretler ödemek durumda kalacaklardı fakat Menteşe Belediyesi olarak, vatandaşlarımızın bu durumunu düşünerek evlerinin projelerini ücretsiz hazırlama kararı aldık." dedi.

PROJELERE ÜCRET ÖDENMEYECEK

Başkan Gümüş, yerel seçimlerden önce söz verdikleri bu uygulamayı hayata geçirdiklerini belirterek, "Köy yerleşim alanı içerisinde yaşayan vatandaşlarımızın evlerinin projelerini hazırlayıp yine vatandaşlarımıza ücretsiz veriyoruz. Yani yaşadığı yerleşim alanına uygun hazırlanan konut projeleri için vatandaşlarımız herhangi bir ücret ödemeyecek, büyük bir ekonomik yükten kurtulmuş olacak. Vatandaşlarımıza hizmet için çıktığımız bu yolda, ilçemizi muhtarlarımızla birlikte daha ileriye taşıyacağımıza inanıyor, Etüt Proje Müdürlüğümüz'ce hazırlanan tip projelerin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Ardından animasyon gösterisi eşliğinde Etüt Proje Müdürü Yeliz Durmaz tarafından, tip projeler hakkında sunun yapıldı. Tanıtım toplantısına Başkan yardımcıları Levent Ünver ve Murat Gökalp, İmar ve Şehircilik Müdürü Sami Tomurcukluoğlu ve mahalle muhtarları da katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Menteşe Belediyesi'nden ücretsiz konut projeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER