Mezitli'de taşeronlar işçilerin ücretleri artırıldı


Mersin merkez Mezitli Belediyesi'nde çalışan taşeron işçilerin ücretleri artırıldığı bildirildi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, işsizlik sorunu Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olduğunu ifade etti.

Bu durumun belediye başkanlarının çaresiz kaldığını ve çözüm bulamadığı en çok üzüldüğü sorunların başında geldiğini ifade eden Tarhan, "Bunun yanında mevcut çalışan taşeron işçilerinin hak ettiği sosyal statüye kavuşamadığı da acı bir gerçektir. Bu konuda çalışmalarımıza ara vermeden sürdürdük. Belediye olarak 'kendi ölçeğinde' istihdam konusunda çare olmaya çalıştık ve taşeron işçilerinin taban ücretlerini de asgari ücretin üzerine çıkarttık." diye konuştu.

İşçilerin sendikal özgürlük haklarını kullandıklarının altını çizen Mezitli Belediye Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Belediyemiz bünyesinde çalışan taşeron işçilerimizin yüzde 35'lik kısmı aylık net 1720 lira alacak. Geriye kalan işçilerin aylık ücreti ise 1785 lira ile 4 bin 130 lira arasında değişecek. Emekten ve özgürlükten yana tavrımız dün nasılsa bugünde aynı olacaktır."

KASAMIZ, 2016 YATIRIMLARI İÇİN DOLU

Belediyelerinin İller Bankasına geçmiş dönemler dışında kalan borcunun bulunmadığını anlatan Neşet Tarhan, sözlerini şöyle tamamladı: "2016'da ilçemize gerçekleştireceğimiz yatırımlarımızın ödemeleri de kasamızda hazır duruyor. Sosyal belediyecilik anlayışı ile ilerlediğimiz bu yolda halkımıza belediyeciliğin en güzel örneklerini göstereceğiz. Halkımızın ve çalışanlarımızın mutluluğu için, her türlü çaba ve özveride bulunmaya devam edeceğiz. Her zaman işçimizin yanında olacağız."
CİHAN
<< Önceki Haber Mezitli'de taşeronlar işçilerin ücretleri artırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER