MHP'li Erhan Usta'dan sağlık çalışanlarına ziyaret


MHP Samsun milletvekili adayı Erhan Usta, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek sağlık çalışanları ile bir araya geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun milletvekili adayı Erhan Usta, seçim çalışmaları kapsamında Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret etti. MHP İlkadım İlçe Başkanı Hüseyin Ordu'nun da katıldığı ziyaret programında sağlık çalışanları ile sohbet eden Erhan Usta, sağlık çalışanlarının sorunlarını dinledi.

MHP Samsun Milletvekili adayı Erhan Usta, yaptığı açıklamada, MHP iktidarı ile hayatı anlamlı ve değerli kılan bir sağlık sisteminin tesis edileceğini savundu. Usta, "İnşallah bizim dönemimizde yaşam kalitesini ve yaşama sevincini geliştiren, insan ömrünü uzatan, vatandaşın ve hizmet sunanların memnuniyetini esas alan, hayatı anlamlı ve değerli kılan bir sağlık sistemini tesis edeceğiz. Bu anlamda hastanelerin teknolojik altyapısı ve insan gücü imkânları iyileştirilecek, yönetim kapasitesi geliştirilecek" dedi.

SÖZLEŞMELİLER KADROYA ALINACAK

Sağlıkta istihdam kargaşasının sona ereceğini söyleyen Usta, vekil ve sözleşmelilerin kadroya alınacağını ifade ederek şunları söyledi: "Kamu istihdamının gözden geçirilerek aynı ya da benzer işi yapmakla birlikte sözleşmeli, geçici, taşeron elemanı, 4/B'li, 4/C'li, vekil ve benzeri adlar altında istihdam edilenlerin tamamının kadrolu istihdamını sağlayacak düzenlemeler yapılacak ve bu alandaki karmaşa ve mağduriyetler giderilecek, eşitlikçi, adaletli ve hakkaniyetli bir istihdam düzeni sağlanacak. Aynı işi yapan sağlık çalışanları aynı mali ve sosyal haklara kavuşturulacak. Sözleşmeli, vekil gibi adlarla çalışan ebe ve hemşireler asli kadrolara geçirilecek. Sağlık çalışanlarının özlük hakları ve çalışma şartları iyileştirilecek. Aynı zamanda ek ödemeleri emekliliklerine yansıtılacak." CİHAN
<< Önceki Haber MHP'li Erhan Usta'dan sağlık çalışanlarına ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER