MHP'li Kilci: 2 milletvekili hakkında 10 binlerce tapeleri Meclis'e taşıyacağım


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, Kayseri Şeker Fabrikası ve beraat ettiği dava konusunu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşıyacaklarını açıkladı. Kilci, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin önceki günlerde programına katılan 2 milletvekilinin Kayseri'ye ve Türkiye'ye büyük zararlar verdiğini belirterek, "Yapılan usulsüzlük, yanlışlıklar, kurdukları tezgahlarla ilgili 10 binlerce tapeleri olan bu milletvekillerini TBMM'ye taşıyacağım. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım." dedi.

MHP Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde çok ilginç bir açıklama yaptı. Kilci, "Hür basının, tarafsız basının susturulmasıyla ilgili gerek milletvekili arkadaşlarımız, adaylarımız ve il teşkilatı olarak tepkiler ortaya koyduk. Bugün de devam ettiriyoruz. Basın hürdür ve susturulmamalıdır. Bununla ilgili gerekli tepkiyi ortaya koymalıyız. Ama ben bugün Kayseri'ye çok büyük zararlar veren zatla ilgili açıklama yapacağım." diye konuştu.

"Geçtiğimiz günlerde Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifinin bir etkinliğine katılan şuanda Kayseri milletvekili olan bir zatla ilgili." diyerek isim vermeyen Kilci, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu kişiler Kayseri'ye büyük zararlar verdiler. Türkiye'ye büyük zararlar veren çok önemli ölçüde Kayseri'de yapılan usulsüzlük ve yanlışlıklarla ilgili 10 binlerce tapeleri olan, ama bugün imkan verilmediği için henüz uygulamaya konulamadığı, hesap sorulamadığı, dava açılamadığı bir milletvekili. Bu milletvekili ile birlikte Kayseri Pancar Ekici Kooperatifi ile ilgili bu arkadaşların tezgah kurduklarını ağızlarıyla itiraf edip, oradaki yönetimle ilgili suçlamada bulunarak değiştirip, (Bunlar suçsuz insanlar. Hepsi beraat etti) beni de oraya yamadılar. Çünkü Kayseri Ticaret Odası'nda seçimi kazanamamışlar ve seçimle götüremedikleri beni o davanın bir parçası haline getirdiler. Ben ve o davada yargılanan herkes beraat etti. Ben 2 milletvekilini ve suç ortakları varsa onların hepsini Meclis'e taşıyacağım. Araştırma önergesi veriyorum. Soruşturma önergesi veriyorum. Ayrıca cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağım. Bu işle ilgili yapılan usulsüzlüklerin ortaya çıkartılması ve kanun karşısında hak ettikleri cezayı almaları için çabalarımı ortaya koyacağım." CİHAN
<< Önceki Haber MHP'li Kilci: 2 milletvekili hakkında 10 binlerce tapeleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER