MHP'li Taşdoğan: Esed'in El Muhaberat örgütüne doğru gidiyoruz


GAZİANTEP (CİHAN)- MHP Gaziantep İl Başkanı Ali Muhittin Taşdoğan, AKP'dan milletvekili aday adaylığını geri çekip tekrar Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) başına getirilmesini rezalet olarak nitelendirdi. Bu karar ile MİT'in artık AK Parti'nin siyasi kurumu haline geldiğini belirten Taşdoğan, "İstihbarat devletine dönüştük. Esad'ın El Muhaberat örgütünü beğenmiyorduk, şimdi ise biz aynı düzene doğru gidiyoruz." dedi.

MHP İl Başkanı Ali Muhittin Taşdoğan, MHP'dan milletvekili aday adayı olan Gazeteci Mezine Sarıkaya'nın basın toplantısına katıldı. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Taşdoğan, Hakan Fidan'ın tekrar MİT'in başına getirilmesini sert dille eleştirdi. MİT'e olan güvenin tamamen bittiğini dile getiren Taşdoğan, "Hakan Fidan'ın tekrar MİT'in başına geçirilmesi rezalettir. İçişleri Bakanı'nın 'Anayasayı tanımıyorum' dediği bir ortamda tarafsızlığını bozan Hakan Fidan'ın yeniden MİT'in başına geçmesi tipik bir AKP uygulamasıdır. Vekillik için istifa eden savcı ve hakimler seçim sonuna kadar görevinin başına gelemezken, Fidan tekrar görevinin başına döndü. Seçim sonrasına görevinin başına gelmesi gerekiyordu. MİT sanki babasının çiftliği gibi istifa edip tekrar geri geliyor. MİT'e güven diplere inmiş durumdadır. MİT, AKP'nin siyasi kurumu haline gelmiştir. İstihbarat devletine dönüştük. Esad'ın El Muhaberat örgütünü beğenmiyorduk, şimdi ise biz aynı düzene doğru gidiyoruz. İnşallah 7 Haziran'da bunların hepsini tersine çevireceğiz. Sayın Davutoğlu'nun 88 günü kaldı." açıklamalarına yer verdi.

Polise, hakim, savcı ve artık askere güvenin kalmadığına dikkat çeken Taşdoğan, polislerin hırsızları kovalaması gerekiyorken bugün hırsızlar polisi kovalar hale geldiğini ve vatandaşların devlet kurumlarına olan güveni azalmış durumda olduğunu kaydetti.

OYLARIMIZI BU KEZ ÇALDIRMAYACAĞIZ

Yaklaşan genel seçimler öncesi bütün hazırlıklarını tamamladıklarının bilgisini veren MHP Gaziantep İl Başkanı, "Oylarımıza sahip çıkacağız, bu kez oyların çalınmasına izin vermeyeceğiz. Yerel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri bizler için iyi bir deneyim oldu. Gerek sandık başında gerekse adliyede oy pusulalarına sahip çıkıp, aynı şeylerin yaşanmasına izin vermeyeceğiz." ifadelerine yer verdi.

YOLSUZLUKLARIN HESABINI SORACAĞIZ

İktidara geldikleri ilk gün ilk işlerinin 17-25 Aralık yolsuzluklarının hesabını sormak olduğunu vurgulayan Taşdoğan, "17-25 Aralık'ta ortaya çıkan yolsuzlukların hesabını soracağız. Yaptıkları yolsuzlukların hepsini tahsil edip, ihtiyaç sahibi bütün yoksullara dağıtacağız. Hesabın büyüğünü de Reza Sarraf'tan soracağız." sözünü verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber MHP'li Taşdoğan: Esed'in El Muhaberat örgütüne doğru... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER