MHP'li Yalçın'dan Demirtaş'a: Milliyetçiliğimiz çakma değil yüzde 100 yerli


MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'Çakma milliyetçi, Çin malı parti' sözlerine tepki gösterdi. Yalçın, "Bizim milliyetçiliğimiz çakma değil; yüzde 100 yerli, vatanın ve milletin düşmanlarına set çeken bir milliyetçiliktir." dedi.

İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın MHP'ye söylediği sözler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Demirtaş'ın seçimler sonrasında demokrat ve barış kisvesinden sıyrıldığını söyleyen Yalçın, "Demirtaş denen şahıs yine yağıp gürlemiş, MHP'ye ve hareketimizin geçmişine dil uzatmıştır. MHP'nin AKP'nin kuyruğu olduğunu söyleyerek partimize hakaret etmiştir. Aynaya bakıp faşizmi hatırlayan, HDP'nin eş başkanı denen zat karanlık bir kaos baronu olduğunu çabucak göstermiş; Türkiye'yi metruk, yıkık ve virane bir binaya dönüştüreceği günleri hayal ederek uğursuz bir tonla çığırtkanlık yapmıştır. Daha da yetmemiş kendilerinin PKK'nın kravatlı ve mazbatalı uzantıları olduğunu görmezden gelerek meşrebine uygun saldırıda bulunmuştur." ifadesinde bulundu.

"Demirtaş ve partisi, hele örgütü; asla onların temsilcisi değildir. Biz, bunların içinde hangi ihanet şebekelerinin yuvalandığını, aslında kimlere ve niçin taşeronluk ettiklerini biliyoruz." diyen Yalçın, adlarını ve sorunlarını kullanarak, evlatlarını birer ölüm makinesi haline getirerek onlara ettikleri eziyet ve zulüm, yaşattıkları tarifsiz acıların nasıl izah edileceğini sordu. Türkiye'nin zorla ayrışmaya sürüklenmek istendiğini ifade eden Yalçın, batılı ülkelerin PKK'ya sözde tepkisi ve özde gösterdiği hoşgörü ve himaye sayesinde eli kanlı katillerin cinayetlerine devam ettiklerini söyledi. Cinayetlerin sorumluların Demirtaş ve yanındakilerin olduğunu iddia eden Yalçın konuşmasına şu şekilde devam etti: "Artık HDP'nin 'teröre bulaşmış' gerçek yüzü tekraren görülmüştür. HDP'nin PKK ile illiyeti açıktır ve inkar etmek şöyle dursun, sırtlarını terör örgütüne dayadıklarını ve devletin muhatabının hala İmralı canisi olduğunu söyleyebilmektedirler. O halde Demirtaş ve şakirtleri, MHP'ye dil uzatmadan önce ellerindeki kanı temizlemeli ve bunun hesabını verebilmelidirler. Suçluluk telaşı içindeki iş birlikçi politikacıların genel davranış psikolojisi, siyasi rakiplerini karalama ve onlara çamur atma şeklinde tezahür eder. Suçlular aynı zamanda Demirtaş gibilerinde görüldüğü gibi yüzsüz ve pişkindirler. Bu yüzsüzlükten cesaret alan Demirtaş, mazbatalı terörist uzantılarının dokunulmazlık dosyalarının TBMM'ye getirilmesini istememizden rahatsız olmuştur."

MHP'nin bağımsız ve bağlantısız bir siyasi hareket olduğunu belirten Yalçın, partinin kimseden emir almadığına dikkat çekti. Yalçın, "Asıl HDP denen parti İmralı'nın alt komisyonu ve Kandil'in, İmralı'nın emir eri ve kuyruğudur. Bu haliyle HDP, Normalleşememiş, Türkiyelileşememiştir. 'Çakma milliyetçi, Çin malı parti' tanımlamaları yaparak konuşan Demirtaş ve sözcüsü olduğu PKK'lı katiller güruhu pekiyi bilmektedir ki bizim milliyetçiliğimiz çakma değil; yüzde yüz yerli, vatanın ve milletin düşmanlarına set çeken bir milliyetçiliktir." diye kaydetti.

CİHAN
<< Önceki Haber MHP'li Yalçın'dan Demirtaş'a: Milliyetçiliğimiz çakma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER